Recept gevlochten broodkrans voor Pasen
Versgebakken brood is altijd lekker. Deze gevlochten broodkrans is op smaak gebracht met gekonfijte sinaasappelschil, rozemarijn en zeezout. Dit is een heerlijke combinatie, die ideaal is bij de brunch of lunch in het weekend. Ook als je uitgebreid gaat eten tijdens Pasen is deze broodkrans lekker om op tafel te zetten. Het recept komt uit de Boodschappen.
De gekonfijte sinaasappelschil kun je kopen, maar zelf maken is ook heel makkelijk! Begin hier dan wel een dag eerder mee, zodat je ze daarna direct kunt gebruiken voor de gevlochten broodkrans.
Op zoek naar meer lekkere recepten voor een brunch? Dan is dit kookboek een leuk idee. Dit boek staat vol heerlijke recepten die je ook voor een picknick kunt maken, ideaal nu het mooie weer er weer aan komt!
Bereidingstijd: ongeveer 2 uur en 15 minuten
Wat heb je nodig voor 1 grote broodkrans:
- 1 pak witbroodmix;
- 1 sinaasappel;
- 50 g suiker;
- 1 ½ el gedroogde rozemarijn;
- 1 ei;
- 1 tl grof zeezout.
En zo maak je het:
- Begin met het maken van de gekonfijte sinaasappelschil;
- Boen hiervoor de sinaasappel schoon en schil er met een dunschiller de oranje schil af, zonder de witte schil mee te schillen;
- Snijd de schil in dunne reepjes en doe deze in een klein pannetje met een laagje water;
- Breng het aan de kook en giet het water af;
- Voeg dan opnieuw water toe en breng het weer aan de kook;
- Giet het weer af en herhaal opnieuw met een laagje water;
- Bij de vierde keer voeg je 50 g suiker en 50 g water toe aan de sinaasappelschillen en laat het op een zacht vuurtje koken tot de schillen glazig zijn;
- Haal de sinaasappelschillen dan uit de suikerstroop en laat ze afkoelen op een stuk bakpapier;
- Vervolgens kun je doorgaan met het brood, bereid het brooddeeg volgens de verpakking;
- Meng er 1 el van de gekonfijte sinaasappelschillen en 1 el rozemarijn doorheen en laat het deeg afgedekt met een schone theedoek 1 uur rijzen op een warme plaats;
- Haal het deeg uit de kom en leg het op een met wat bloem bestoven aanrecht;
- Kneed het deeg tot een bal en verdeel het in 3 gelijke delen;
- Rol de stukken deeg uit tot lange strengen van minimaal 50 cm;
- Knijp dan de uiteinden van de strengen bij elkaar en begin met vlechten;
- Leg de vlecht in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de uiteinden goed aan elkaar vast;
- Leg dan weer een schone theedoek over de broodkrans en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plaats;
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C;
- Klop het ei los en bestrijk de broodkrans hiermee;
- Bestrooi de krans met het zeezout, de rest van de rozemarijn en eventueel nog wat gekonfijte sinaasappelschilletjes;
- Bak de broodkrans in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar en goudbruin;
- Laat de broodkrans wat afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*