Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Geroosterde pita hapjes met aardbeien

  • 18 juni 2023
  • Marleen
aardbeien
Total
0
Shares
0
0
0

Recept geroosterde pita hapjes met aardbeien

Aardbeien zijn superlekker en worden meestal gebruikt in zoete gerechten. Heleen vond een borrelhapje met geroosterde aardbeien. Door de combinatie met kaas, ui en rucola is dit een hartig hapje. Maar je kan dit natuurlijk ook maken als lunchgerecht.

In het recept van Monique van ‘Ambitious Kitchen’ gebruikt ze naast aardbeien ook kersen, en geraspte mozzarella. Heleen heeft de kersen weggelaten en geitenkaas gebruikt, dat is ook een heerlijke combinatie. Overigens staan er nog veel meer lekkere recepten op de site van Monique!

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Wat heb je nodig voor 12 hapjes:

  • 3 tl olijfolie;
  • 1 kleine ui;
  • 1 el balsamico azijn;
  • 1 el balsamicostroop;
  • 12-15 aardbeien;
  • 3 volkoren pitabroodjes;
  • 75 g zachte geitenkaas;
  • Handje rucola;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
  2. Haal vervolgens het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren. Meng de aardbeistukjes met 1 tl olijfolie en een snuf zout. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven gedurende 15 minuten;
  3. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Verwarm 1 tl olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen totdat ze lichtbruin kleuren;
  4. Zet dan het vuur vervolgens laag en voeg de balsamico azijn toe met een snufje zout. Bak nog een minuut en haal de koekenpan dan van het vuur en zet opzij;
  5. Snijd de pitabroodjes doormidden en leg ze op een rooster. Bestrijk de pitabroodjes met wat olijfolie;
  6. Verdeel vervolgens de geroosterde aardbeien en uienringen over de pitabroodjes;
  7. Verkruimel de geitenkaas over de broodjes en rooster deze vervolgens gedurende 10 minuten in het midden van de oven;
  8. Leg dan een plukje rucola op elk pitabroodje en een beetje van de balsamicostroop;
  9. Snijd tenslotte de broodjes in vieren en maal er nog wat peper overheen en serveer, bijvoorbeeld op deze serveerplank.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • aardbeien
  • borrelhap
  • borrelhapje
  • geitenkaas
  • lunchen
  • lunchgerecht
Previous Article
tagliatelle
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Hello my friend
  • Reviews to eat

Hello my friend

  • 20 juni 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
maisbrood
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Kruidig maisbrood

  • 23 juli 2023
  • Marleen
kiptapenade
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Ontbijt & Lunch

Turkse kiptapenade

  • 25 juni 2023
  • Marleen
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Versgebakken focaccia brood

  • 28 mei 2023
  • Marleen
hartige cake
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
fetaroom
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Fetaroom met gepofte bietjes

  • 14 mei 2023
  • Marleen
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.