Recept geroosterde pita hapjes met aardbeien
Aardbeien zijn superlekker en worden meestal gebruikt in zoete gerechten. Heleen vond een borrelhapje met geroosterde aardbeien. Door de combinatie met kaas, ui en rucola is dit een hartig hapje. Maar je kan dit natuurlijk ook maken als lunchgerecht.
In het recept van Monique van ‘Ambitious Kitchen’ gebruikt ze naast aardbeien ook kersen, en geraspte mozzarella. Heleen heeft de kersen weggelaten en geitenkaas gebruikt, dat is ook een heerlijke combinatie. Overigens staan er nog veel meer lekkere recepten op de site van Monique!
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Wat heb je nodig voor 12 hapjes:
- 3 tl olijfolie;
- 1 kleine ui;
- 1 el balsamico azijn;
- 1 el balsamicostroop;
- 12-15 aardbeien;
- 3 volkoren pitabroodjes;
- 75 g zachte geitenkaas;
- Handje rucola;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
- Haal vervolgens het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren. Meng de aardbeistukjes met 1 tl olijfolie en een snuf zout. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven gedurende 15 minuten;
- Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Verwarm 1 tl olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen totdat ze lichtbruin kleuren;
- Zet dan het vuur vervolgens laag en voeg de balsamico azijn toe met een snufje zout. Bak nog een minuut en haal de koekenpan dan van het vuur en zet opzij;
- Snijd de pitabroodjes doormidden en leg ze op een rooster. Bestrijk de pitabroodjes met wat olijfolie;
- Verdeel vervolgens de geroosterde aardbeien en uienringen over de pitabroodjes;
- Verkruimel de geitenkaas over de broodjes en rooster deze vervolgens gedurende 10 minuten in het midden van de oven;
- Leg dan een plukje rucola op elk pitabroodje en een beetje van de balsamicostroop;
- Snijd tenslotte de broodjes in vieren en maal er nog wat peper overheen en serveer, bijvoorbeeld op deze serveerplank.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment