Recept geroosterde koriander aardappeltjes
Dit recept voor koriander aardappeltjes komt uit het kookboek de bijbel van de Libanese keuken van Merijn Tol. Deze kookbijbel staat vol heerlijke recepten en verhalen, dus is alleen daarom al een aanrader om in je kast te hebben staan! De recepten zijn ook nog eens duidelijk beschreven en goed te maken.
Merijn Tol is onder ander kok, foodstylist en schrijft kookboeken (ook samen met Nadia Zerouali) over de Arabisch-mediterrane keuken.
In de landenbijbel-serie zijn er al verschillende kookboeken gepubliceerd, waaronder de Franse, Italiaanse, Spaanse en Koreaanse keuken.
Deze koriander aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht, en kan je zowel met vis, vlees of kip combineren, net waar je zelf zin in hebt. Het fijne aan aardappeltjes uit de oven is dat je er bijna geen omkijken naar hebt.
Kun je geen Aleppo peper vinden, in de supermarkt kun je ook pul biber vinden, dat is de Turkse benaming voor dezelfde peper. Het is niet hetzelfde als chili vlokken, de Aleppo peper is minder heet, maar heeft wel voldoende pit.
Bereidingstijd: ongeveer 55 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 750 g vastkokende aardappelen;
- Olijfolie;
- Zout;
- 2 bossen koriander;
- 3 teentjes knoflook;
- Rasp en sap van 1 citroen;
- 2-3 el Aleppo peper.
En zo maak je het:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200°C;
- Was de aardappels als je ze in de schil wil bereiden, of schil de aardappels;
- Snijd de aardappels in grove stukken en schep ze in een braadslede;
- Verdeel er wat olijfolie en grof gemalen zout overheen en hussel even goed door, zodat alle aardappeltjes bedekt zijn met een dun laagje olie;
- Bak de aardappeltjes in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten lichtbruin.
- Ondertussen snijd je de koriander fijn en rasp de knoflook;
- Doe deze samen in een vijzel en voeg het rasp van de citroen toe en de Aleppo peper en stamp het fijn;
- Schep dan het koriander mengsel door de aardappeltjes en bak het nog 5-10 minuten in de oven;
- Meng het goed door elkaar, knijp de citroen er boven uit en serveer de koriander aardappeltjes direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*