Een heel bijzonder gerecht voor met Pasen
Het voorjaar komt er weer aan en daarmee ook de Paasdagen. Zelf eet ik met Pasen toch altijd net een eitje meer! Daarom voor nu een bijzonder gerecht met ei genaamd ‘shakshuka’. Dit gerecht kan je zowel vegetarisch als met vlees maken. Heleen heeft er deze keer voor gekozen om het met gehaktballetjes te maken.
‘Shakshuka’ komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse-Zee gebied. De variatie die Heleen heeft gemaakt is afkomstig uit Tunesië. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet eerder van ‘Shakshuka’ had gehoord.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 300g rundergehakt;
- 2 kleine uien;
- 1 el olijfolie;
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400g);
- 4 eieren;
- 2 tl paprikapoeder;
- zout;
- peper;
- 2 paprika’s;
- 4 pitabroodjes.
En zo maak je het:
- Meng het rundergehakt met peper en zout en draai er gehaktballetjes van;
- Halveer vervolgens de uien en snijd deze in dunne ringen;
- Verhit de olie in een hapjespan en voeg de ui en gehaktballetjes toe. Bak deze dan op middelhoog vuur voor 5 minuten;
- Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. Voeg deze na 5 minuten toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten;
- Voeg dan de tomatenblokjes en de paprikapoeder toe en breng het geheel aan de kook;
- Zet het vuur vervolgens laag en maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus;
- Breek dan de eieren en laat deze voorzichtig in de kuiltjes vallen;
- Doe tenslotte de deksel op de pan en laat de eieren in zo’n 10 minuten stollen;
- Serveer het vervolgens met de pitabroodjes.
Ik ben benieuwd wat jij van dit gerecht vindt en wat jij gaat doen met Pasen. Het zal wel iets rondom het huis zijn maar ben wel nieuwsgierig hoe creatief jij aan de slag gaat met leuke ideeën.
Ga je ook nog lekker uitgebreid koken?
Tip voor bij het Paasontbijt
Ik heb zelf nog een leuke tip voor bij het ontbijt met kinderen. Ik kwam dit laatst online tegen en vond het zelf nog wel leuk! Met deze grappige mal, kan je een super geinig Paasfiguurtje maken. Je kan vervolgens een hard gekookt eitje in de mal doen en dan neemt het ei vervolgens de vorm aan van de mal, in dit geval een leuke kip. Bij de mal zitten ook pootjes om de kip helemaal compleet te maken. Je kan deze ook bestellen in de vorm van een konijntje. Dat is nog eens leuk een eitje eten met Pasen!
Alvast eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment