Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Een heel bijzonder gerecht voor met Pasen!

  • 5 april 2020
  • Marleen
Pasen-Ei-Eigerecht-recept
Total
9
Shares
0
0
9

Een heel bijzonder gerecht voor met Pasen

Het voorjaar komt er weer aan en daarmee ook de Paasdagen. Zelf eet ik met Pasen  toch altijd net een eitje meer! Daarom voor nu een bijzonder gerecht met ei genaamd ‘shakshuka’. Dit gerecht kan je zowel vegetarisch als met vlees maken. Heleen heeft er deze keer voor gekozen om het met gehaktballetjes te maken.

‘Shakshuka’ komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse-Zee gebied. De variatie die Heleen heeft gemaakt is afkomstig uit Tunesië. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet eerder van ‘Shakshuka’ had gehoord. 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 300g rundergehakt;
  • 2 kleine uien;
  • 1 el olijfolie;
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400g);
  • 4 eieren;
  • 2 tl paprikapoeder;
  • zout;
  • peper;
  • 2 paprika’s;
  • 4 pitabroodjes.

En zo maak je het:

  1. Meng het rundergehakt met peper en zout en draai er gehaktballetjes van; 
  2. Halveer vervolgens de uien en snijd deze in dunne ringen;
  3. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de ui en gehaktballetjes toe. Bak deze dan op middelhoog vuur voor 5 minuten;
  4. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. Voeg deze na 5 minuten toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten;
  5. Voeg dan de tomatenblokjes en de paprikapoeder toe en breng het geheel aan de kook;
  6. Zet het vuur vervolgens laag en maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus;
  7. Breek dan de eieren en laat deze voorzichtig in de kuiltjes vallen;
  8. Doe tenslotte de deksel op de pan en laat de eieren in zo’n 10 minuten stollen;
  9. Serveer het vervolgens met de pitabroodjes.

Ik ben benieuwd wat jij van dit gerecht vindt en wat jij gaat doen met Pasen. Het zal wel iets rondom het huis zijn maar ben wel nieuwsgierig hoe creatief jij aan de slag gaat met leuke ideeën. 

Ga je ook nog lekker uitgebreid koken?

Tip voor bij het Paasontbijt

Ik heb zelf nog een leuke tip voor bij het ontbijt met kinderen. Ik kwam dit laatst online tegen en vond het zelf nog wel leuk! Met deze grappige mal, kan je een super geinig Paasfiguurtje maken. Je kan vervolgens een hard gekookt eitje in de mal doen en dan neemt het ei vervolgens de vorm aan van de mal, in dit geval een leuke kip. Bij de mal zitten ook pootjes om de kip helemaal compleet te maken. Je kan deze ook bestellen in de vorm van een konijntje. Dat is nog eens leuk een eitje eten met Pasen!

Alvast eet smakelijk! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
9
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 9
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • bol.com
  • eigerecht
  • koken
  • mal
  • Paasgerecht
  • Paasidee
  • Paasrecept
  • Pasen
  • Shakshuka
Previous Article
Finaste-Moederdag
  • Fashion

Lieve cadeautip voor Moederdag!

  • 31 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
koolhydraatarm recept
  • Hoofdgerechten

Koolhydraatarm: Lisa geeft jou tips om dit gezond te doen!

  • 7 april 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kipspies
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kipspies met limoen & koriander

  • 19 juni 2022
  • Marleen
tofu
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Wasabi tofu met sesamzaad

  • 29 mei 2022
  • Marleen
miso
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Pingback: Paasbroodjes; het is tijd voor een speciaal Paasrecept - Chicamoms

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.