Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Gember voor bij de sushi en hoe jij deze zelf kan maken!

  • 29 september 2019
  • Marleen
gember
Total
0
Shares
0
0
0

Recept zelfgemaakte gember voor bij de sushi

Laatst had Heleen sushi besteld (ze maakt het ook wel eens zelf maar deze keer niet) maar ze had er wel zelf gember bij gemaakt. Nu moet ik zeggen dat ik een echte gember fan ben, ik vind het super lekker en vooral de Japanse variant, die uit een potje smaakt toch anders.

Gember is super gezond, dat weten ze in Azië al lang maar dan vooral als je verse gebruikt. In de winter verse plakjes in de thee om op te warmen of, voor wat extra pit, kan je wat gember in de pompoensoep doen bijvoorbeeld.

Bij sushi krijg je van die heerlijke ingelegde gember om de smaak te neutraliseren. Het wordt bij voorkeur gemaakt van de jonge variant (die krijgt namelijk de mooi lichtroze kleur).

Nu kreeg Heleen het idee om ingelegde gember eens zelf te maken. Onder andere op de site Keukenvuur kan je een recept vinden voor dit gerecht.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 250 g verse gember;
  • 2 tl zout;
  • 2,5 dl sushiazijn;
  • 50 g suiker.

En zo maak je het:

  1. Schil de gember met een dunschiller of gebruik een theelepel om de schil eraf te schrapen.
  2. Snijd dan met behulp van een mandoline de gember in dunne plakjes of, als je geen mandoline hebt, probeer de plakjes zo dun mogelijk te snijden met een dunschiller.
  3. Leg de plakjes vervolgens in een kom en strooi het zout erover. Meng dit goed door de plakjes heen.
  4. Laat de gember ongeveer een uur zo staan en dep het droog met keukenpapier. Doe de droge plakjes in een schone weckpot.
  5. Breng ondertussen de sushi-azijn en suiker aan de kook in een klein pannetje totdat de suiker is opgelost.
  6. Giet dan de warme azijn over de plakjes in de weckpot en sluit de weckpot.
  7. Als het afgekoeld is, zet je de pot in de koelkast en laat je het minimaal 48 uur staan voordat je het gebruikt.
  8. Wanneer je dus jonge gember gebruikt, kleurt deze vanzelf lichtroze. Als je wat oudere gebruikt, maar wel de mooi roze kleur wil, kook dan een beetje bietensap mee met de sushi-azijn en suiker.
  9. Geniet van de ingelegde gember bij sushi, een salade of een oosterse maaltijd.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • Azie
  • gember
  • hema
  • Keukenvuur
  • koken
  • oosters
  • recept
  • sushi
  • zelfgemaakt
Previous Article
aardbeien limoncello
  • Nagerechten

Aardbeien in Limoncello

  • 22 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
stoofschotel
  • Hoofdgerechten

Een heerlijke stoofschotel

  • 6 oktober 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
tarte tatin van spruitjes
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Feestelijke tarte tatin van spruitjes

  • 19 december 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.