Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
gehaktballetjes in rode wijn saus
Total
0
Shares
0
0
0

Recept gehaktballetjes in rode wijn saus

Soms is het gewoon fijn om een eenpansgerecht te maken. Dit gerecht van gehaktballetjes in rode wijn saus is een super lekkere versie hiervan. Op Culy vond Heleen het recept. 

Je hebt voor de saus 3 dl rode wijn nodig, schenk dan ook een lekker glas in tijdens het eten. Maak je het gerecht als er ook kinderen mee eten? Voeg dan bouillon in plaats van rode wijn toe voor de saus. Je hebt voor dit gerecht ‘San Marzano tomaten’ uit blik nodig, deze zijn tegenwoordig ook in supermarkten te vinden. San Marzano tomaten zijn volgens de Italianen de allerbeste tomaten. Ze hebben een stevig vruchtvlees en dieprode kleur.

Ben je op zoek naar meer eenpansgerechten? In dit kookboek staan 60 bijzondere gerechten die niet kunnen mislukken! 

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 g orzo;
  • 100 g feta;
  • Paar takjes rozemarijn;
  • 500 g gehakt;
  • 1 teen knoflook;
  • 3 sjalotjes;
  • 50 g Parmezaanse kaas;
  • 30 g broodkruim;
  • 1 ei;
  • 1 el oregano;
  • Snuf nootmuskaat;
  • 3 ansjovisfilets;
  • 800 g San Marzano tomaten uit blik;
  • 3 dl rode wijn;
  • 1 bouillonblokje;
  • 1 tl suiker; 
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Pel allereerst de sjalotjes en snipper deze fijn;
  2. Meng 2/3 van de sjalotjes met het gehakt, Parmezaanse kaas, broodkruim, ei, oregano, nootmuskaat en pers er de teen knoflook boven uit. Breng het mengsel op smaak met zout en peper;
  3. Rol er vervolgens gehaktballetjes van, ter grootte van een bitterbal;
  4. Verhit een klont boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom aan tot ze gaar zijn;
  5. Haal dan de gehaktballetjes uit de pan, maar zet het vuur niet uit;
  6. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit hierin de rest van de sjalotjes;
  7. Voeg vervolgens de ansjovisfilets toe en roer tot deze zijn opgelost;
  8. Nu kan de inhoud van de blikken San Marzano tomaten toegevoegd worden aan de pan en roer goed door;
  9. Schenk er ook de rode wijn bij;
  10. Doe er dan een paar takjes rozemarijn bij en verkruimel het bouillonblokje er boven;
  11. Breng het mengsel op smaak met de suiker, zout en peper;
  12. Roer er daarna de ongekookte orzo doorheen en laat deze met een deksel op de pan in 10-15 minuten op een laag vuur koken;
  13. Zorg ervoor dat je af en toe in de pan roert, zodat de orzo niet aan de bodem vast blijft plakken. Wordt het mengsel wat te droog? Voeg dan wat extra water toe;
  14. Proef of de orzo gaar is. Als dit het geval is, schik je de gehaktballetjes tussen de orzo en laat alles nog eens goed doorgaren;
  15. Verkruimel tenslotte de feta er als laatste overheen en serveer direct.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • gehaktballetjes
  • gehaktballetjes in rode wijn saus
  • hoofdgerecht
  • rode wijn saus
Previous Article
avocado-yoghurt ijsjes
  • Nagerechten

Avocado-yoghurt ijsjes

  • 3 september 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Gin-Tonic Marshmallows
  • Taartjes & Koekjes

Gin-tonic marshmallows

  • 17 september 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring