Recept gegrilde paprikasoep met kabeljauw en garnalen
Een heerlijke maaltijdsoep is deze paprikasoep van de Lidl. Dit is een goed gevulde soep met kabeljauw, garnalen en gebakken pompoenblokjes. Het ziet er moeilijker uit dan dat het is. Door de kruiden op de kabeljauwsnippers geeft het de soep een lekkere pit. De soep staat redelijk snel op tafel, en kan dan ook goed als doordeweekse maaltijd gegeten worden. Meer bijzondere soep-recepten zijn er natuurlijk ook!
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 200 g pompoen in blokjes;
- 260 g kabeljauwfilet;
- 2 tl paprikapoeder;
- 1 tl currypoeder;
- 100 g pecannoten;
- 1 ui;
- 2 teentjes knoflook;
- 3 ansjovisfilets;
- 140 g tomatenpuree;
- 1300 g geroosterde paprika in pot;
- 500 ml groentebouillon;
- 100 g gekookte garnalen (evt. knoflookgarnalen);
- 1 citroen;
- Olijfolie;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C en bekleed en bakplaat met bakpapier;
- Snijd de pompoenblokjes nog kleiner, in blokjes van ½ cm;
- Verdeel de pompoenblokjes over de helft van de bakplaat en besprenkel deze met olijfolie, zout en peper;
- Leg dan de kabeljauwfilet op de andere helft van de bakplaat. Bestrooi deze met de paprika- en currypoeder en wat zout en peper;
- Rooster het geheel gedurende 10 minuten in de oven;
- Haal vervolgens de bakplaat na 10 minuten uit de oven, trek de kabeljauwfilet met 2 vorken tot snippers en bestrooi de pompoenblokjes met gehakte pecannoten;
- Zet de bakplaat terug in de oven voor nogmaals 10 minuten;
- Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze samen met de ansjovisfilet met een klein beetje olijfolie in een soeppan;
- Voeg na zo’n 4 minuten de tomatenpuree toe en bak deze mee gedurende 1 minuut;
- Laat dan de helft van de paprika’s uitlekken in een vergiet, voeg de andere helft van de paprika’s met vocht toe aan de soeppan. Voeg ook de uitgelekte paprika’s toe en de 500 ml groentebouillon;
- Laat het geheel zo’n 5 minuten koken;
- Pureer vervolgens de soep met een staafmixer;
- Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Meng het sap en de rasp met de garnalen;
- Verdeel de paprikasoep over 4 kommen, verdeel de pompoenblokjes en kabeljauwsnippers eroverheen en garneer met de citroengarnalen;
- Serveer tenslotte met wat stokbrood.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*