Gegrilde kipfilet met korianderquinoa
In Delicious magazine vond Heleen dit recept met gegrilde kipfilet. Een gerecht dat vol smaak zit, en ook makkelijk om te maken. Het staat binnen een half uur op tafel, dit is ook fijn voor een snelle doordeweekse maaltijd. Mocht je niet van koriander houden, kun je dit hier ook makkelijk vervangen door peterselie. En op een mooi bord kan natuurlijk ook, smaakt het altijd net iets lekkerder!
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 400g kipfilet;
- 200g quinoa;
- 500g (fijne) sperziebonen;
- 1 grote bos koriander;
- 1 el za’atar;
- 2 limoenen;
- 6 el olijfolie;
- 2-3 tenen knoflook;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verhit allereerst een grillpan;
- Sla de kipfilets iets platter met een vleeshamer, deegroller of met een koekenpan. Bestrooi ze met zout & peper en bestrijk ze met 2 el olijfolie;
- Gril vervolgens de platgeslagen kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in de grillpan in zo’n 15 minuten;
- Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Haal de boontjes af (oftewel de puntjes eraf), doe ze in een schaal en hussel ze om met 2 el olijfolie;
- Hak dan de knoflook en koriander fijn;
- Neem de kipfilets uit de pan en houd ze onder een deksel warm;
- Verdeel de sperziebonen over de grillpan en gril ze beetgaar in 8 minuten. Keer ze wel regelmatig;
- Verhit vervolgens in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak hierin de knoflook 1 minuut, zorg er wel voor dat het niet verbrand;
- Schep de quinoa en koriander in de pan en meng het geheel door elkaar en bak het nog 1 minuut. Breng het op smaak met zout en peper;
- Snijd de kipfilets in plakjes;
- Verdeel dan de quinoa over de borden, leg de plakjes kipfilet erop en leg er de sperziebonen bij;
- Bestrooi tenslotte met de za’atar en garneer met partjes limoen.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*