Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
gegrilde bloemkool
Total
1
Shares
0
0
1

Recept gegrilde bloemkool met tahin & citroen

Bloemkool is heerlijk om te roosteren, zo ook met deze Midden-Oosterse kruiden en specerijen. Het recept is origineel afkomstig uit dit prachtige kookboek van ‘Sabrina Ghayour’. Het kookboek staat vol feestelijke recepten voor allerlei gelegenheden maar voor nu gaan we aan de slag met gegrilde bloemkool.

De ingelegde citroenen en rozenharissa zijn tegenwoordig gewoon in de supermarkt te verkrijgen, ideaal! De Midden-Oosterse keuken heeft bijzondere smaken, die niet te pittig zijn en daardoor bij veel mensen in de smaak valt. Dit gerecht kun je zowel in een koekenpan als in de oven bereiden. Het voordeel van de oven is dat je dan genoeg tijd hebt om in de tussentijd je vis of vlees te bereiden waarbij je deze groenten serveert.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten.

Voor vier personen heb je nodig:

  • 1 grote bloemkool om een gegrilde bloemkool van te maken;
  • 3 el rozenharissa (of gewone harissa);
  • 4 el vloeibare honing;
  • 1 el olijfolie;
  • 1 tl kaneel;
  • Zeezoutvlokken en versgemalen peper;
  • 4 el lichte tahin;
  • 6 el Griekse yoghurt;
  • Citroensap;
  • 4 ingelegde citroenen;
  • Handvol geroosterd amandelschaafsel;
  • 15 g grofgehakte peterselie.

En zo maak je het:

  1. Verwijder allereerst de buitenste bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in 4 gelijke plakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bloemkool in roosjes te snijden;
  2. Meng de harissa met de honing, olijfolie en kaneel in een kommetje en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel vervolgens over de bloemkool aan alle zijden;
  3. Verhit vervolgens wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en leg de bloemkoolplakken in de pan. Bak de bloemkool 6-8 minuten aan beide kanten tot ze gaar en geroosterd zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de bloemkool te roosteren in de oven. Leg dan de gemarineerde plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het gedurende 20-25 minuten bij 220°C;
  4. Doordat er honing in de marinade zit kan het gebeuren dat de bloemkool wat zwart wordt, dit is het karamelliseren van de honing;
  5. Meng ondertussen de tahin met de yoghurt en het citroensap in een kommetje en breng het op smaak met zout. Roer er lauwwarm water door tot het mengsel de consistentie van een saus heeft. Doe dit lepel voor lepel, zodat de saus ook niet te dun wordt;
  6. Snijd de ingelegde citroenen in stukjes;
  7. Leg dan de geroosterde bloemkool op een grote schaal of op 4 borden;
  8. Sprenkel de yoghurtsaus en eventueel wat overgebleven marinade over de bloemkool, garneer met de ingelegde citroenen, amandelschaafsel en de peterselie;
  9. Serveer dit als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken vis of vlees met rijst & een frisse salade erbij en je hebt een lekker gerecht!

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bijgerecht
  • bijgerecht recept
  • gegrilde bloemkool
  • Harissa
  • ingelegde citroen
  • Midden-Oosters
  • Sabrina Ghayour
Previous Article
hartige taart
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
aspergemousse
  • Voor- en Bijgerechten

Aspergemousse in een glaasje

  • 2 april 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
aspergemousse
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Aspergemousse in een glaasje

  • 2 april 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.