Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Met kip zit je altijd wel goed!

  • 29 maart 2020
  • Marleen
Kip-gebraden-recept-Ottolenghi
Total
6
Shares
0
0
6

Met kip zit je altijd wel goed

Ik eet de laatste tijd echt minder vlees. Deze week heb ik 1x vlees op in de vorm van een tartaartje, daarna kwam er een dag met vega spaghetti, de dag erop heb ik vis gegeten, gevolgd door nasi maar vanavond eet ik kip. Kip is geen vlees maar gevogelte en ik vind kip toch echt lekkerder dan vlees.

Vroeger was ik echt een vleeseter maar ik vind de smaak gewoon minder lekker geworden. Waarom weet ik niet, het is zoals het is. Daarom vandaag een kip recept voor jou! 

Kip ‘Ottolenghi’ Style

Het recept komt uit het kookboek van ‘Ottolenghi’ en deze keer is het gebraden kip geworden. Het originele recept geeft aan dat je een hele kip of kippenpoten moet gebruiken maar Heleen heeft het met kipfilets bereid. De warme specerijen in combinatie met het frisse van yoghurt en citroen geven het een heerlijke smaak.

Specerijen

Sumak en Za’atar zijn misschien geen specerijen die je standaard in huis hebt maar als je dit recept geproefd hebt, zal je vaker van deze specerijen gebruik maken. Dit gerecht is trouwens makkelijk om te maken, je hebt alleen wat geduld nodig.

Voorbereidingstijd 15 minuten, wachttijd paar uur (liever een hele nacht), bereidingstijd 30 minuten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 kipfilets;
2 rode uien;
2 tenen knoflook;
1 1/2 tl gemalen piment;
1 tl kaneel;
1 el sumak;
1 citroen;
200 ml kippenbouillon;
1 1/2 tl zout;
1 tl versgemalen zwarte peper;
2 el za’atar;
50 g pijnboompitten;
4 el bladpeterselie;
Olijfolie.

En voor de raita heb je nodig:

500 ml griekse yoghurt;
1 komkommer;
4 takjes verse munt;
½ tl gemalen komijnzaad;
peper;
zout.

En zo maak je het:

  1. Snij de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snij de citroen in dunne plakken;
  2. Meng vervolgens de kipfilets in een ruime kom met de uien, knoflook, specerijen, bouillon, peper en zout en met een flinke scheut olijfolie;
  3. Voeg de plakken citroen toe en laat de kip afgedekt een paar uur of liever een hele nacht marineren in de koelkast. Doe dit in ieder geval zo lang mogelijk! Dat komt de smaak alleen maar ten goede;
  4. Maak daarna vast de raita, dan kan kunnen de smaken ook goed intrekken;
  5. Snijd dan de komkommer in de lengte en haal de zaadlijsten eruit met een lepel;
  6. Rasp de komkommer vervolgens grof en laat deze uitlekken in een zeef;
  7. Hak vervolgens de muntblaadjes fijn en meng deze samen met de komkommer, gemalen komijn, peper en zout door de yoghurt;
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  9. Leg dan de kipfilets in een braadslee & giet hier nog wat extra olijfolie over;
  10. Braad de kip in ongeveer 30 minuten goudbruin;
  11. Rooster ondertussen, in een droge koekenpan, de pijnboompitten goudbruin;
  12. Bestrooi vervolgens de kip met peterselie en serveer dit met Raita, salade, platbrood en/of couscous.

Eet smakelijk!

Eet jij trouwens ook graag kip of ben je toch meer een echte vlees liefhebber? 

*Dit bericht bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
6
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 6
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • braden
  • gebraden kip
  • gevogelte
  • kip
  • kipgerecht
  • kiprecept
  • Ottolenghi
  • recept
  • recept braden
Previous Article
Veggie World-vegan-vegetarisch
  • Reviews to eat

Op bezoek bij VeggieWorld!

  • 25 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Finaste-Moederdag
  • Fashion

Lieve cadeautip voor Moederdag!

  • 31 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Indiase butter chicken
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Indiase butter chicken

  • 19 november 2023
  • Marleen Jellema
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
omgekeerde pompoentaart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

  • 29 oktober 2023
  • Marleen
rivierkreeftjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met rivierkreeftjes

  • 1 oktober 2023
  • Marleen
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.