Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
gamba
Total
0
Shares
0
0
0

Recept gamba met ingelegde watermeloen

Dit recept van gamba met watermeloen had ik in het receptenboekje van Vinify wijnen gespot. In het originele recept wordt gebruik gemaakt van kimchi. Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht, waarbij kool en groenten zijn ingelegd en smaakt pittig, fris en zuur. Kimchi is tegenwoordig ook in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar, maar zelf maken is ook te doen, bijvoorbeeld met behulp van dit boek.

Omdat ik zelf niet zo goed tegen kool kan, heeft Heleen de kimchi in dit recept vervangen door komkommer in azijn met wat chili-flakes. Je kunt het hierdoor zo pittig maken als je zelf wilt, maar natuurlijk kun je ook kimchi gebruiken zoals het originele recept aangeeft. Het is een makkelijk te maken voorgerechtje, maar ziet er bijzonder uit en smaakt ook nog eens heerlijk. 

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 12 gepelde gamba’s;
  • 1 el chilisaus;
  • 1 el ketchup;
  • 300 g watermeloen (in 4 plakken of in stukjes);
  • 100 ml sushi-azijn;
  • komkommer 100 g;
  • 100 ml azijn;
  • Gedroogde chili-flakes, naar eigen inzicht;
  • 20 g gemengde sesamzaadjes (zwart en wit);
  • 1 bosuitje;
  • Evt enkele blaadjes sla voor garnering.

En zo maak je het:

  1. Rasp allereerst de komkommer en doe deze samen met de azijn in een kommetje. Voeg hier de chili-flakes naar smaak aan toe;
  2. Besprenkel de watermeloen met de sushi-azijn en leg deze alvast op de borden. Wanneer je plakken watermeloen gebruikt, ziet het eindresultaat er uit als een klein taartje, maar uiteraard kunnen (voorgesneden) blokjes watermeloen ook heel goed gebruikt worden;
  3. Bak vervolgens de gamba’s in wat olie kort gaar en meng hier de chilisaus en ketchup doorheen. Zorg ervoor dat alle gamba’s bedekt zijn met de saus;
  4. Laat de komkommer uitlekken en verdeel deze over de watermeloen op de borden;
  5. Verdeel dan de gamba’s over de borden en bestrooi deze met de sesamzaadjes;
  6. Snipper tenslotte de bosui en strooi deze over de borden en garneer eventueel met de blaadjes sla.

Erg makkelijk te maken maar super lekker en feestelijk om te zien! Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • gamba
  • gamba met watermeloen
  • gamba's
  • garnalen
  • Vinify
  • voorgerecht
  • voorgerecht met garnaal
  • watermeloen
Previous Article
stoelen met handgreep
  • Interieur

Ik geef onze stoelen voortaan een hand!

  • 15 februari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
boeken
  • Thrillers

Dit kwartet kon ik niet laten liggen!

  • 24 februari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
aspergemousse
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Aspergemousse in een glaasje

  • 2 april 2023
  • Marleen
gegrilde bloemkool
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
2 comments
  1. Finn schreef:
    20 februari 2022 om 12:38

    Echt blijf zo door gaan want het is echt goed ik volg je ook al 3 jaar en ik heb zo veel inspiratie gekregen door jou topper ❤️❤️❤️

    Beantwoorden
    1. Marleen schreef:
      20 februari 2022 om 12:41

      Bedankt voor dit mooie compliment:-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.