Recept gamba met ingelegde watermeloen
Dit recept van gamba met watermeloen had ik in het receptenboekje van Vinify wijnen gespot. In het originele recept wordt gebruik gemaakt van kimchi. Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht, waarbij kool en groenten zijn ingelegd en smaakt pittig, fris en zuur. Kimchi is tegenwoordig ook in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar, maar zelf maken is ook te doen, bijvoorbeeld met behulp van dit boek.
Omdat ik zelf niet zo goed tegen kool kan, heeft Heleen de kimchi in dit recept vervangen door komkommer in azijn met wat chili-flakes. Je kunt het hierdoor zo pittig maken als je zelf wilt, maar natuurlijk kun je ook kimchi gebruiken zoals het originele recept aangeeft. Het is een makkelijk te maken voorgerechtje, maar ziet er bijzonder uit en smaakt ook nog eens heerlijk.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 12 gepelde gamba’s;
- 1 el chilisaus;
- 1 el ketchup;
- 300 g watermeloen (in 4 plakken of in stukjes);
- 100 ml sushi-azijn;
- komkommer 100 g;
- 100 ml azijn;
- Gedroogde chili-flakes, naar eigen inzicht;
- 20 g gemengde sesamzaadjes (zwart en wit);
- 1 bosuitje;
- Evt enkele blaadjes sla voor garnering.
En zo maak je het:
- Rasp allereerst de komkommer en doe deze samen met de azijn in een kommetje. Voeg hier de chili-flakes naar smaak aan toe;
- Besprenkel de watermeloen met de sushi-azijn en leg deze alvast op de borden. Wanneer je plakken watermeloen gebruikt, ziet het eindresultaat er uit als een klein taartje, maar uiteraard kunnen (voorgesneden) blokjes watermeloen ook heel goed gebruikt worden;
- Bak vervolgens de gamba’s in wat olie kort gaar en meng hier de chilisaus en ketchup doorheen. Zorg ervoor dat alle gamba’s bedekt zijn met de saus;
- Laat de komkommer uitlekken en verdeel deze over de watermeloen op de borden;
- Verdeel dan de gamba’s over de borden en bestrooi deze met de sesamzaadjes;
- Snipper tenslotte de bosui en strooi deze over de borden en garneer eventueel met de blaadjes sla.
Erg makkelijk te maken maar super lekker en feestelijk om te zien! Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*

2 comments
Echt blijf zo door gaan want het is echt goed ik volg je ook al 3 jaar en ik heb zo veel inspiratie gekregen door jou topper ❤️❤️❤️
Bedankt voor dit mooie compliment:-)