Recept frisse drankjes voor in de zomer
In de zomer is het echt tijd voor verfrissende oftewel frisse drankjes op het terras, of gewoon lekker in eigen tuin. Zo vond Heleen deze biercocktail op de site van ‘Albert Heijn’. Je kunt er ook voor kiezen om deze met of zonder alcohol te maken, net waar je zin in hebt!
De frisse limoen en munt combineren goed met de gember en het bier. Ook fijn is dat dit drankje snel gemaakt is, binnen 5 minuten heb je het geserveerd! Wil je de cocktail kids-proof maken, gebruik dan alleen ginger ale en geen bier. Zo smaakt de cocktail ook heerlijk.
Ben je nog op zoek naar verschillende cocktailglazen? Met deze set heb je gelijk 3 verschillende!
Wat heb je nodig voor 4 glazen:
- 1 limoen;
- 4 takjes verse munt;
- 2 el gembersiroop;
- 250 ml ginger ale;
- 250 ml bier;
- 16 ijsblokjes.
En zo maak je het:
- Pers allereerst de limoen uit en verdeel het sap over 4 glazen;
- Verdeel ook de gembersiroop over de glazen en roer het even door elkaar;
- Voeg de takjes munt toe aan de glazen, samen met de ijsblokjes;
- Schenk vervolgens de ginger ale en het bier in de glazen. Of maak een zomerse scroppino-variant, met frambozen sorbet-ijs in plaats van citroen. Dat geeft ook een heerlijke friszoete smaak. Je kunt hiervoor frambozensorbetijs kopen, maar het is ook snel zelf gemaakt.
Wat heb je nodig voor 4 glazen:
- 400 g frambozen sorbetijs;
- 100 ml wodka;
- 200 ml prosecco of cava.
En zo maak je het:
- Mix allereerst in een blender het ijs luchtig met de wodka en prosecco;
- Schenk het in een mooi glas en serveer direct. Wil je deze ook non-alcohol maken? Laat dan de wodka en prosecco achterwege en meng het ijs met bijvoorbeeld pink lemonade of gewoon bruiswater. Dat is ook heerlijk verfrissend!
Proost!
*Dit artikel bevat een affiliate link*