Recept frisse citroenrisotto
Risotto is een heerlijke comfort food. Deze risotto variant is een frisse variant met citroen, ideaal om te combineren met zalm of garnalen. Voor de kleur serveer je groene asperges of bimi bij deze frisse citroenrisotto.
Bimi is iets milder van smaak dan broccoli en zit daarnaast ook vol vezels, vitaminen en antioxidanten waardoor het ook nog eens helpt om ontstekingen te verminderen.
Het oorspronkelijke recept voor deze frisse citroenrisotto komt uit de Boodschappen, maar Heleen heeft het iets aangepast. Door kwark en verse kruiden te gebruiken in plaats van kruidenroomkaas, maak je de risotto minder zwaar.
Ben je op zoek naar andere gerechten met (risotto)rijst? Dan is dit kookboek een goede tip.
Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 citroen;
- 2 el plantaardige olie;
- 1 sjalot;
- 300 g risottorijst;
- 100 ml droge witte wijn;
- 750 ml groentebouillon;
- 200 g magere kwark;
- Bosje verse peterselie;
- Bosje verse bieslook;
- 4 zalmfilets;
- 400 g bimi;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het schoonboenen van de citroen schoon en rasp de schil;
- Pers vervolgens ook de citroen uit;
- Pel de sjalot en snipper deze fijn;
- Verwarm de oven voor op 200 °C;
- Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de sjalot zachtjes;
- Voeg dan de risottorijst toe en roer het goed door totdat alle rijstkorrels glanzen;
- Schenk de wijn in de pan en roer totdat al het vocht is opgenomen;
- Voeg daarna steeds een soeplepel bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is opgenomen voordat je de volgende lepel bouillon toevoegt;
- Ondertussen bestrooi je de zalmfilets met zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende 13 minuten in de oven;
- Wanneer alle bouillon is toegevoegd en opgenomen, zet je het vuur zacht;
- Hak de peterselie en bieslook fijn en meng deze samen met de kwark door de risotto;
- Voeg ook het citroensap en -rasp toe en roer het goed door elkaar;
- Laat de risotto 4 minuten staan voor het serveren;
- In deze tijd kook je de bimi in wat gezouten water gaar;
- Schep de citroenrisotto op 4 borden, voeg dan de zalmfilets en bimi toe en garneer met wat plakjes citroen.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*