Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
focaccia
Total
0
Shares
0
0
0

Recept focaccia met peer en spekjes

De herfst is ook het seizoen van peren. Nu denk je bij peren niet gelijk aan een brood of een hartig baksel, maar toch kunnen ze daar goed voor gebruikt worden! Zeker als je ze combineert met een luchtig focaccia brood en spekjes, zoals het recept van Rutger. 

Het is wel verstandig om het focacciadeeg in een keukenmachine te bereiden, want het is nogal plakkerig. Gebruik dan ook een rechthoekig bakblik voor het brood. 

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten  

Wat heb je nodig voor 1 focacciabrood:

  • 500 g bloem;
  • 10 g zout;
  • 30 ml olijfolie;
  • 225 ml lauwwarm water;
  • 10 g gedroogde gist;
  • 3 conference peren;
  • Sap van ½ citroen;
  • 200 g gerookte magere spekreepjes;
  • Verse tijm;
  • olijfolie.

En zo maak je het:

  1. Meng allereerst de bloem en zout door elkaar in de kom van je keukenmachine. Voeg de olijfolie, gedroogde gist en het water toe en laat je keukenmachine met deeghaak het werk doen. Kneed het deeg in 10 minuten tot een glad en soepel deeg;
  2. Doe het deeg in een schaal en laat het afgedekt 45 minuten rijzen;
  3. Vet vervolgens een bakblik van 25 bij 35 cm in met wat olijfolie. Leg het gerezen deeg erin en druk het voorzichtig uit, tot de hele bodem is bedekt met het deeg;
  4. Laat het weer afgedekt nog 30 minuten rijzen;
  5. Schil intussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in mooie plakjes. Vermeng de plakjes peer met het citroensap;
  6. Verwarm vervolgens de oven voor op 220 °C;
  7. Besprenkel het deeg met wat olijfolie en verdeel de plakjes peer er overheen;
  8. Verdeel ook de spekreepjes er over en bestrooi het brood met de tijm;
  9. Bak dan de focaccia in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar;
  10. Laat het brood wat afkoelen voor je het snijdt;
  11. Serveer het tenslotte bij de borrel, of lekker bij een kom soep.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • brood
  • focaccia
  • peer
  • spekjes
Previous Article
omgekeerde pompoentaart
  • Hoofdgerechten

omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

  • 29 oktober 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
De tijd tikt
  • MeTime
  • PimpjeHart

De tijd tikt

  • 11 november 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Indiase butter chicken
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Indiase butter chicken

  • 19 november 2023
  • Marleen Jellema
omgekeerde pompoentaart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

  • 29 oktober 2023
  • Marleen
courgettebrood
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Ontbijt & Lunch

Courgettebrood

  • 8 oktober 2023
  • Marleen
rivierkreeftjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met rivierkreeftjes

  • 1 oktober 2023
  • Marleen
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
maisbrood
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Kruidig maisbrood

  • 23 juli 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.