Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Geroosterde flespompoen Ottolenghi style

  • 28 juli 2019
  • Marleen
flespompoen ottolenghi
Total
1
Shares
0
0
1

Recept geroosterde flespompoen Ottolenghi style

De gerechten van ‘Yotam Ottolenghi‘ zijn altijd bijzonder, puur en boordevol specerijen en meestal vegetarisch. ‘Yotam’ is een Israelisch-Britse chef met inmiddels meerdere kookboeken op zijn naam. waarvan ‘Simpel’ 1 van de nieuwste is. Heleen liet zich voor dit gerecht inspireren door deze chef.

Heleen roosterde hiervoor een flespompoen met ras el hanout en maakte er een soort salade van met rucola, een frisse dressing van yoghurt, kikkererwten en een friszure granaatappel. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht maar ook uit te breiden naar een hoofdgerecht.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1/2 flespompoen;
  • ras el hanout;
  • 80 g rucola;
  • olijfolie extra vergine;
  • witte wijnazijn;
  • peper & zout;
  • 100 g gekookte kikkererwten;
  • 1 granaatappel;
  • 1 el honing;
  • 120 g Griekse yoghurt;
  • 1,5 tl limoensap;
  • 1 tl geraspte limoenschil;
  • 1/2 tl korianderpoeder.

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen, halveer hem in de lengte en haal de zaden weg. Snijd de pompoen in halve maantjes van ca 1 cm breed. 
  2. Leg dan de pompoen-maantjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat en bestrijk ze lichtjes met olie. Bestrooi ze vervolgens met ras el hanout en grof zeezout.
  3. Rooster de pompoen in de oven voor zo’n 25-30 minuten, keer ze halverwege om en bestrooi ook de andere kant met ras el hanout en zout.
  4. Laat de pompoen dan wat afkoelen tot deze op lauwwarme temperatuur is.
  5. Wanneer de pompoen in de oven zit, kun je vast de siroop van granaatappel maken. Haal dan eerst de pitjes uit de granaatappel. Dat kan heel eenvoudig op deze wijze.
  6. Houd ongeveer 2 el van de pitjes apart en doe de rest in de blender en maal ze tot sap. Doe het sap in een klein steelpannetje en laat het op hoog vuur inkoken tot de helft. Voeg de honing toe en laat opnieuw inkoken tot een siroop.
  7. Meng voor de yoghurtdressing de yoghurt, limoensap, limoenrasp, korianderpoeder, peper & zout samen tot een geheel.
  8. Voor de salade maak je een dressing van peper, zout, olijfolie & witte wijnazijn en meng je dit door de rucola.
  9. Dan kan het bord opgemaakt worden. Begin eerst met een laagje rucolasalade en verdeel dan de kikkererwten en granaatappelpitten er over.  Leg de pompoen-maantjes erop en garneer met de yoghurtdressing en granaatappelsiroop.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • flespompoen
  • granaatappel
  • koken
  • pompoen
  • recept
  • salade
  • Simpel
  • Yotam Ottolenghi
Previous Article
frisse bier cocktail
  • Drankjes

Een frisse biercocktail

  • 21 juli 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
instagram algoritme
  • Social Media

Instagram: Luister naar de tonen van het Algoritme!

  • 2 augustus 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
2 comments
  1. jaap schreef:
    21 oktober 2021 om 13:36

    Wat een zalig recept. ik heb zelf nog een gepelde ui samen met de pompoen in de oven gedaan (Ottolenghi gebruikt deze combi vaker) en een hand bulgur toegevoegd voor wat extra koolhydraten. Spectaculair lekker vond ik het. Vooral de limoen verrast. Misschien heb ik daar ook wat meer van gebruikt.

    Beantwoorden
    1. Marleen schreef:
      21 oktober 2021 om 16:14

      Wat leuk dat het goed bevallen is. Toevallig ook een foto gemaakt? Maak je wel eens vaker recepten van deze blog? Benieuwd en veel kookplezier Jaap!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.