Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Flatbread met muhammara

  • 7 augustus 2022
  • Marleen
muhammara
Total
1
Shares
0
0
1

Recept flatbread met zelfgemaakte muhammara

Uit het kookboek Nistisima van Georgina Hayden komt dit recept van flatbread met zelfgemaakte muhammara. Georgina Hayden heeft verschillende kookboeken geschreven en heeft ook 12 jaar in het food team van Jamie Oliver gezeten. Zij heeft van haar Grieks-Cypriotische grootouders de liefde voor het koken meegekregen.

De naam Nistisima refereert aan het voedsel dat gegeten wordt in de vastentijd, dit is overwegend veganistisch eten. In haar kookboek staan heerlijke recepten die ook de echte vleeseter kan waarderen. 

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten (plus 1½-2 uur rijzen)

Wat heb je nodig voor 8 stuks:

  • 1 el fijne kristalsuiker;
  • 1 zakje gedroogde gist (à 7 gram);
  • 350g tarwemeel (plus extra om te bestuiven);
  • ½ tl fijn zeezout;
  • 4 el olijfolie;
  • ½ portie muhammara;
  • 1 granaatappel;
  • ½ bosje bladpeterselie;
  • Takjes munt;
  • 3 el granaatappelmelasse.

Voor de muhammara heb je nodig:

  • 4 teentjes knoflook;
  • 50g walnoten;
  • ¾ tl komijnzaad;
  • 4 grote rode paprika’s;
  • 1 rode chilipeper;
  • ½ citroen;
  • 75g paneermeel;
  • 4 el granaatappelmelasse;
  • Paar snufjes pul biber (Turkse chilivlokken) of gedroogde chilivlokken;
  • Takjes munt;
  • Zout en peper;
  • Olijfolie.

En zo maak je het:

  1. Meng allereerst in een kommetje de suiker met de gedroogde gist samen met 200 ml lauwwarm water en laat dit een paar minuten staan;
  2. Voeg aan een grote mengkom (of de kom van je keukenmachine) het tarwemeel en zeezout toe en meng dit door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel en 2 el van de olijfolie toe;
  3. Meng het vervolgens met een vork tot een samenhangend deeg, of mix het in je keukenmachine;
  4. Je kunt nog wat water toevoegen als het deeg wat droog aanvoelt;
  5. Bestuif vervolgens je werkblad met wat bloem en kneed het deeg 10 minuten tot het een glad en soepel deeg is;
  6. Doe het deeg in een schone, met wat olie ingevette kom en laat het 1-1½ uur rijzen tot het in volume verdubbeld is;
  7. Maak ondertussen de muhammara: Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de teentjes knoflook in een kleine ovenschaal en wrijf ze in met wat olijfolie;
  8. Rooster dan de knoflookteentjes (met schilletje) gedurende 20 minuten in het midden van de oven;
  9. Voeg de walnoten en komijnzaad toe en rooster nog 8 minuten;
  10. Haal het vervolgens uit de oven en laat afkoelen;
  11. Leg de paprika’s en chilipeper ondertussen op een gaspit op je fornuis (of barbecue), en rooster ze tot de schillen zwart zijn. Draai ze regelmatig om;
  12. Doe de paprika’s en peper in een kom en dek af met plasticfolie en laat ze iets afkoelen;
  13. Ontvel vervolgens de paprika en chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees grof;
  14. Pel de teentjes knoflook en hak ze grof samen met de walnoten en komijnzaad in een keukenmachine;
  15. Voeg de gehakte paprika en peper toe en breng op smaak met zout en peper;
  16. Hak het dan met de keukenmachine fijn, zonder dat het een slappe pasta wordt;
  17. Pers het sap uit de citroen en voeg dit toe aan het mengsel, samen met het paneermeel en 2 el van de granaatappelmelasse;
  18. Meng er voldoende olijfolie doorheen om de muhammara wat smeuïger te maken;
  19. Breng dan op smaak met de pul biber, de rest van de granaatappelmelasse en gehakte muntblaadjes en zet aan de kant tot gebruik;
  20. Wanneer het deeg gerezen is, sla de lucht uit het deeg en rol het op tot een streng;
  21. Snijd vervolgens het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk deeg uit tot een cirkel van ongeveer 12 cm doorsnede. Leg deze op een licht ingevette bakplaat en schep op elk stuk deeg een volle lepel van de muhammara. Smeer het uit, maar laat een rand van ongeveer 1 cm vrij;
  22. Laat de flatbreads nog 20 minuten rijzen;
  23. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C;
  24. Besprenkel de flatbreads met de rest van de olijfolie en bak ze in 18-20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn;
  25. Haal tijdens het bakken de pitjes uit de granaatappel en hak de blaadjes van de peterselie en munt grof;
  26. Haal tenslotte de flatbreads uit de oven, garneer met de granaatappelmelasse, granaatappelpitjes en de gehakte kruiden.

Serveer warm en genieten maar!

TIP: wil je niet alle flatbreads ineens afbakken, kun je er ook voor kiezen om ze na het besmeren met de muhammara in te vriezen (met een stukje bakpapier tussen de flatbreads als je ze opstapelt). Dan kun je de ingevroren flatbreads nog 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat ze ontdooien in de koelkast, laat ze vervolgens nog 20 minuten rijzen en bak ze af zoals hierboven beschreven staat.

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • flatbread
  • muhammara
  • zelfgemaakte muhammara
Previous Article
broccoli
  • Salades

Salade van broccoli met een taste van orange!

  • 31 juli 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
tortillachips
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.