Recept flammkuchen met muhammara
Oorspronkelijk komt flammkuchen uit de Elzas, waarbij een dunne laag deeg werd belegd met wat crème fraîche, ui en spek. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende recepten voor flammkuchen, waarvan deze uit Delicious Magazine er eentje van is.
Door gebruik van het kant en klare deeg van ‘Tante Fanny’ is het supermakkelijk te maken, het deeg is mooi opgerold op bakpapier en kan direct gebruikt worden. Mocht je behoefte hebben het deeg zelf te maken, heeft Rutger hier een recept voor.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Voor een hoofdgerecht voor 4 personen heb je nodig:
- 1 bakje muhammara (200g);
- 1 rol vers deeg voor flammkuchen van Tante Fanny (of zelfgemaakt);
- 3 rode uien, in ringen;
- 1 el olijfolie;
- 100g babyspinazie;
- 2 el ongezouten amandelen.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 220 °C en rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat;
- Bestrijk het deeg met de muhammara en laat hierbij de randen iets vrij;
- Verdeel vervolgens de uienringen over de muhammara;
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en doe de spinazie erbij;
- Hou een handje verse spinazie achter voor de garnering;
- Verwarm dan de spinazie zachtjes tot het begint te slinken en verdeel deze over de uienringen;
- Bestrooi met de amandelen en bak de flammkuchen in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar;
- Garneer tenslotte met de rest van de spinazie en snijd het in 4 (of meer) stukken.
Dit gerecht is vooral heel lekker bij een salade. Eet jij wel eens flammkuchen? Als je meer variatie zoekt in het maken van flammkuchen, is dit boekje heel erg handig.
*Dit artikel bevat een affiliate link*