Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Flammkuchen met muhammara

  • 23 augustus 2020
  • Marleen
Flammkuchen
Total
2
Shares
0
0
2

Recept flammkuchen met muhammara

Oorspronkelijk komt flammkuchen uit de Elzas, waarbij een dunne laag deeg werd belegd met wat crème fraîche, ui en spek. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende recepten voor flammkuchen, waarvan deze uit Delicious Magazine er eentje van is.

Door gebruik van het kant en klare deeg van ‘Tante Fanny’ is het supermakkelijk te maken, het deeg is mooi opgerold op bakpapier en kan direct gebruikt worden. Mocht je behoefte hebben het deeg zelf te maken, heeft Rutger hier een recept voor.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Voor een hoofdgerecht voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 bakje muhammara (200g);
  • 1 rol vers deeg voor flammkuchen van Tante Fanny (of zelfgemaakt);
  • 3 rode uien, in ringen;
  • 1 el olijfolie;
  • 100g babyspinazie;
  • 2 el ongezouten amandelen.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 220 °C en rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat;
  2. Bestrijk het deeg met de muhammara en laat hierbij de randen iets vrij;
  3. Verdeel vervolgens de uienringen over de muhammara;
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en doe de spinazie erbij;
  5. Hou een handje verse spinazie achter voor de garnering;
  6. Verwarm dan de spinazie zachtjes tot het begint te slinken en verdeel deze over de uienringen;
  7. Bestrooi met de amandelen en bak de flammkuchen in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar;
  8. Garneer tenslotte met de rest van de spinazie en snijd het in 4 (of meer) stukken.

Dit gerecht is vooral heel lekker bij een salade. Eet jij wel eens flammkuchen? Als je meer variatie zoekt in het maken van flammkuchen, is dit boekje heel erg handig. 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
2
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Delicious magazine
  • flammkuchen
  • gerecht
  • hoofdgerecht
  • koken
  • muhammara
  • ovengerecht
  • ovenrecept
  • recept
  • Tante Fanny
Previous Article
carpaccio van heilbot
  • Voor- en Bijgerechten

Lekker genieten met deze carpaccio van heilbot

  • 16 augustus 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
courgettesoep
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Courgettesoep met garnalen

  • 30 augustus 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.