Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Fetaroom met gepofte bietjes

  • 14 mei 2023
  • Marleen
fetaroom
Total
0
Shares
0
0
0

Recept fetaroom met gepofte bietjes

Lekker bij de borrel is deze fetaroom met gepofte bietjes. Doe er stukjes platbrood of naan bij voor bij de borrel, of eet het lekker bij de lunch met een geroosterd sneetje brood. Dat is weer eens wat anders dan een standaard boterham met kaas.

Door de gepofte bietjes en kruidendressing geeft het ook kleur op de borrelplank.

Als je de bieten in zijn geheel poft in de oven, kun je deze ook serveren als voorgerechtje. Snijd dan na het poffen de bieten kruislings in en schep wat van de fetaroom en kruidendressing in het midden hiervan.

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 600g gekookte bieten;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 citroen;
  • 1 tl honing;
  • 2 el sojasaus;
  • 1 el balsamicoazijn;
  • Olijfolie;
  • 200g fetakaas;
  • 80 ml room;
  • 3 takjes munt;
  • 3 lente-uitjes;
  • 1 el citroensap;
  • Peper en zout.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
  2. Snijd de bieten in stukjes. Je kunt ook rauwe bieten gebruiken, schil deze dan wel vantevoren. Rauwe bieten moeten overigens wel een half uurtje langer in de oven;
  3. Pers de knoflook uit, en meng dit met de bieten, balsamicoazijn, sojasaus, honing en 3 el van de olijfolie tot de bieten bedekt zijn met de dressing;
  4. Leg vervolgens de bieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met peper en zout;
  5. Rooster de bieten in een half uurtje in de oven;
  6. Maak intussen de fetaroom. Mix hiervoor de feta met de room tot een smeuïg mengsel. Als je het iets lichter wil houden, kun je de room ook vervangen door halfvolle melk of zelfs water. Breng het mengsel op smaak met peper en zout;
  7. Snijd vervolgens de lente-ui in grove stukken en haal de blaadjes van de takjes munt. Mix met een staafmixer de muntblaadjes samen met de lente-ui en een scheutje olijfolie tot een kruidendressing. Breng het op smaak met citroensap, peper en zout. Als de dressing iets te dik is, kun je het nog aanlengen met wat water;
  8. Lepel de fetaroom op een mooi bord en leg er de gepofte bieten rondom. Werk het tenslotte af met de kruidendressing, nog wat verse munt en eventueel een partje citroen.

En vergeet bij de borrel het platbrood of naan niet. 

Borrelse!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bietjes
  • feta
  • fetaroom
  • lunchgerecht
  • naan
  • platbrood
  • recept borrelen
  • room
Previous Article
kersenbroodjes
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
hartige cake
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Versgebakken focaccia brood

  • 28 mei 2023
  • Marleen
hartige cake
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.