Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Feestelijke tarte tatin van spruitjes

  • 19 december 2021
  • Marleen
tarte tatin van spruitjes
Total
0
Shares
0
0
0

Feestelijke tarte tatin van spruitjes

Spruitjes horen bij de winterperiode. Om ze eens op een andere manier te presenteren, vond Heleen een recept voor feestelijke tarte tatins van spruitjes in het magazine ‘Lekker Vega’ van de Vegetariërsbond. Deze taartjes kunnen goed bij de feestdagen geserveerd worden, maar natuurlijk ook op een ander moment. Mocht je het jezelf makkelijk willen maken: de taartjes zijn een dag van te voren te bereiden, dan hoef je ze op de dag zelf nog maar eventjes op te warmen in de oven. Hieronder lees je hoe jij deze tarte tatin van spruitjes kan maken!

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten

Voor 6 personen heb je nodig:

  • 50 g suiker;
  • 100 ml water;
  • 2 el balsamico azijn;
  • 200 g spruitjes;
  • 6 takjes tijm, gerist;
  • 6 plakjes bladerdeeg;
  • peper en zout;
  • 6 taartvormpjes van 10cm doorsnede.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst de suiker, met een klein scheutje van het water in een pannetje, en zet deze op het vuur tot het een goudbruine karamel is geworden. 
  2. Neem het pannetje van het vuur en doe er voorzichtig de rest van het water bij, zet weer terug op het vuur en breng het geheel aan de kook;
  3. Laat dan het geheel doorkoken tot het een stroperige saus is geworden, haal het van het vuur af en voeg dan de balsamico azijn toe. Breng het op smaak met wat zout en peper. Zet de saus even opzij om wat af te koelen;
  4. Vet de taartvormpjes licht in, en verdeel de karamelsaus over de bodems. Zorg ervoor dat de bodem volledig bedekt is met saus;
  5. Maak vervolgens de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Leg de halve spruiten vervolgens in de taartvormpjes, met de snijkant naar beneden;
  6. Bestrooi de spruitjes met zout, peper en tijmblaadjes;
  7. Steek cirkels uit de plakjes bladerdeeg, ter grootte van je taartvormpjes en bedek de taartjes met het deeg. Druk het deeg bij de randen goed aan. Maak dan een klein gaatje in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen;
  8. Zet dan de taartjes voor 10-15 minuten in de koelkast;
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C;
  10. Bak de taartjes in het midden van de oven in 200 minuten goudbruin en gaar;
  11. Laat vervolgens de taartjes een minuut afkoelen uit de oven, voor je ze stort;
  12. Zorg eerst dat het bladerdeeg losgemaakt is van de vormpjes, door met een mesje deze los te snijden. Leg dan een bordje op de taartvorm en draai het met vorm en al in 1 keer om. Zo voorkom je dat de karamel gaat lekken. Haal nu de taartvorm eraf. Doe hetzelfde voor de overige taartjes;
  13. Serveer het taartje als bijgerecht, of als voorgerecht met een frisse salade erbij.

Eet smakelijk; lekker gezond met groenten!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bijgerecht
  • feestelijk
  • recept voor kerst
  • spruitjes
  • spruitjesgerecht voor kerst
  • tarte tatin
  • tarte tatin van spruitjes
  • Vegetariersbond
  • voorgerecht
Previous Article
vegetarische quiche
  • Hoofdgerechten

Deze vegetarische quiche is om te smullen!

  • 12 december 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Roermond
  • Kids
  • Uitjes
  • Vakantie & Tripjes

Ga eens toveren in Roermond!

  • 22 december 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde bloemkool
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.