Recept bisschops aperitief voor Sinterklaasavond
Een bijzonder drankje voor tijdens de Sinterklaasavond is dit bisschops aperitief. Dit kan je zowel voor kinderen als volwassenen maken, dus voor ieder wat wils. Het recept is online ook te vinden in de Boodschappen.
Voor de variant voor volwassenen, vervang je de witte druivensap voor witte wijn. Maar als je liever rode wijn drinkt, kan dit natuurlijk ook! Dan lijkt het meer op een glühwein. Ook voor de kinderen is dit prima te maken met rode druivensap.
En als je de drankjes serveert in deze mooie dubbelwandige glazen zoals deze, blijft het drankje lekker lang warm.
Voor de garnering gebruik je pepernoten, niet te verwarren met kruidnootjes. Dus die met de onregelmatige vorm die smaken naar anijs. Mocht je geen pepernoten kunnen vinden, kun je ook taaitaai gebruiken.
Proost! Op een gezellige Sinterklaasavond! Maak er een gezellige avond van, misschien ook met een lekkere hartige taart.
Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 liter witte druivensap (of witte wijn);
- 1 sinaasappel;
- 4 kruidnagels;
- 1 kaneelstokje;
- 8 pepernoten.
En zo maak je het:
- Allereerst snijd je een stuk van de schil van sinaasappel en prik hier de kruidnagels in;
- Doe deze samen met het druivensap en het kaneelstokje in een pan en verwarm dit zo’n 30 minuten tegen de kook aan;
- Neem de pan dan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen;
- Vervolgens halveer je de sinaasappel en snijd de ene helft in 4 schijfjes;
- Pers dan de rest van de sinaasappel uit en roer het sap door de warme bisschopsdrank;
- Prik dan voor de garnering de schijfjes sinaasappel samen met de pepernoten aan een prikker;
- Giet het bisschops aperitief vervolgens in mooie glazen en steek er per glas een prikker in voor de garnering;
- Serveer direct en geniet!
*Dit artikel bevat een affiliate link*