Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Nagerechten

Een feestelijk dessert van asperges

  • 16 april 2023
  • Marleen
dessert van asperges
Total
0
Shares
0
0
0

Een feestelijk dessert van asperges 

Het aspergeseizoen is weer begonnen, heerlijk! Om eens wat anders te maken met asperges heeft Heleen hier een nagerecht mee gemaakt. Asperges zijn van zichzelf al wat zoet van smaak, en samen met fruit kun je er een mooi dessert mee maken. Een mooie afsluiter van je lente-diner. Je kunt voor dit dessert ook asperges uit pot gebruiken, maar vers gekookt zijn ze natuurlijk het allerlekkerst! Ik weet zeker dat je van dit feestelijk dessert van asperges gaat genieten, alleen het plaatje is al zo mooi! 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 g witte asperges;
  • 150 g eiwit (van ongeveer 4 eieren);
  • 70 g suiker;
  • 2 blaadjes gelatine;
  • 3 mandarijnen;
  • Ongeveer 1 tl aardappelzetmeel;
  • 200 ml witte wijn;
  • 125 g frambozen;
  • Evt. eetbare bloemen als garnering.

En zo maak je het:

  1. Schil allereerst de asperges en kook ze gaar in 5-8 minuten en laat ze in het kookvocht nog 15 minuten staan. Haal ze daarna uit de pan en pureer ze in een blender fijn;
  2. Laat de blaadjes gelatine in kou water weken en los ze op in de warme aspergepuree. Laat het mengsel afkoelen;
  3. Klop vervolgens de eiwitten stijf met 20g suiker. Je kunt hier gebruik maken van rauwe eieren die je splitst, maar je kunt ook gepasteuriseerd eiwit kopen in de supermarkt;
  4. Spatel voorzichtig de aspergepuree door de eiwitten;
  5. Schep dan de mousse in kleine vormpjes en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven;
  6. Maak ondertussen de mandarijnensaus. Pers hiervoor de mandarijnen uit en zeef het sap. Verwarm het sap in een klein pannetje;
  7. Maak een papje van het aardappelzetmeel met een klein beetje water, en voeg het toe aan het mandarijnensap tot je de saus de gewenste dikte heeft gekregen;
  8. Doe vervolgens de witte wijn samen met de rest van de suiker in een pannetje en laat het inkoken tot een siroop. Laat het afkoelen tot gebruik;
  9. Stort tenslotte de aspergemouse uit de kommetjes op een bord, garneer met de mandarijnensaus, verse frambozen en maak het af met wat eetbare bloemen en wat van de witte wijnsiroop.

En het resultaat mag er wezen, wat vindt jij? Geniet ervan, bijvoorbeeld met een lekkere  witte wijn! 

*Dit artikel is mede tot stand gekomen middels een samenwerking*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • aspergecentrum
  • aspergemousse
  • asperges
  • dessert
  • dessert van asperges
  • kroon op het werk
  • voordeelwijnen
Previous Article
wortelblondies
  • Ontbijt & Lunch

Wortelblondies

  • 9 april 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
gegrilde kipfilet
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
parfait
LEES VERDER
  • Nagerechten

Ice Ice Baby: parfait van pompoen

  • 28 augustus 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
Paasbrunch
LEES VERDER
  • DIY
  • Feestdagen

Een bijzonder brood voor bij de Paasbrunch

  • 10 april 2022
  • Marleen
Paasstukje
LEES VERDER
  • DIY
  • Feestdagen

Zelf een gezellig Paasstukje maken

  • 3 april 2022
  • Marleen
Paasinspiratie
LEES VERDER
  • Feestdagen

Paasinspiratie met deze aardappelnestjes!

  • 27 maart 2022
  • Marleen
avocado
LEES VERDER
  • Nagerechten

Avocado meets banana!

  • 13 maart 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.