Recept cruffins met speculaas
Cruffins zijn een kruising tussen croissants en muffins. Je kunt hier natuurlijk je eigen croissantdeeg voor maken, maar het kant-en-klare croissantdeeg uit de supermarkt is ook helemaal prima om te gebruiken.
Om er een herfstig tintje aan te geven heeft Heleen er een vulling van speculaas van gemaakt, volgens het recept uit de Boodschappen. Het is een super gemakkelijk recept, waarbij je goed kunt variëren met de vulling die je zelf wilt. Deze cruffins zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt, of eet ze als gebakje bij de koffie. Als je meer van de klassiekers houdt van de Franse patisserie of bakkerij, check dan dit!
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Voor 8 stuks heb je nodig:
- 140 g speculaaspasta;
- 1 el gesmolten boter;
- 1 tl speculaaskruiden;
- 1 blik croissantdeeg;
- Snufje zout.
En zo maak je het:
- Roer allereerst de speculaaspasta met de boter, speculaaskruiden en snufje zout tot een glad mengsel;
- Rol het croissantdeeg uit tot een lange plak en knijp de ‘scheur-randjes’ dicht zodat het een grote plak deeg wordt;
- Bestrijk vervolgens het deeg met het speculaasmengsel, maar laat aan 1 van de lange kanten ongeveer 2 cm vrij;
- Rol het deeg in de lengte op, en zorg ervoor dat de onbesmeerde kant goed plakt aan de rest van het deeg;
- Snijd dan met een scherp mes de rol in de lengte doormidden en draai de helften om elkaar heen tot een spiraal;
- Snijd de rol in 8 gelijke stukken, en leg elk stukje opgerold in een holte van de ingevette muffinvorm (of gebruik muffinvormpjes);
- Laat het ongeveer 10 minuten staan. Verwarm in deze tijd de oven voor op 200 °C;
- Bak vervolgens de cruffins in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar;
- Laat ze iets afkoelen en serveer ze lauwwarm of laat ze helemaal afkoelen.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*