Recept borrelhapje crostini met kaas en tomaat
Ben je op zoek naar een borrelhapje dat net even anders is? Deze crostini van Dished by Kate is een aanrader! Kate heeft op haar site nog veel meer lekkere recepten staan, die voornamelijk gezond zijn en ze maakt ook vooral gebruik van alledaagse ingrediënten.
Het kost even wat tijd om de tomaatjes te roosteren, maar dit kun je ook een dag van te voren doen, dat scheelt je weer tijd op het moment dat je de crostini wilt serveren. Kate roostert de tomaatjes bij een hogere temperatuur, maar ze zijn nog net wat lekkerder als je ze langer roostert bij een iets lagere temperatuur. Als je wat meer haast hebt, kun je de tomaatjes ook gedurende 20 minuten roosteren bij 220 °C.
Serveer je borrelhapjes op een mooie borrelplak, bijvoorbeeld deze.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten (plus nog een uur voor het roosteren van de tomaatjes)
Wat heb je nodig voor ongeveer 20 crostini:
- 350 g snacktomaatjes / cherry (tros)tomaatjes;
- 2 el olijfolie;
- 1 baguette;
- 100 g geraspte cheddar kaas;
- 75 g Griekse yoghurt;
- Handje verse basilicum;
- Gedroogde tijmblaadjes;
- Versgemalen zout en zwarte peper.
En zo maak je het:
- Begin met het roosteren van de tomaatjes, verwarm hiervoor de oven voor op 160 °C;
- Meng de tomaatjes met de olijfolie, gedroogde tijmblaadjes en wat versgemalen zout en peper en verdeel de tomaatjes over een ovenschaal;
- Rooster de tomaatjes in het midden van de oven voor 60 minuten;
- Haal ze uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur;
- Mocht je de tomaatjes een dag van te voren roosteren, bewaar ze dan in een bakje in de koelkast, maar haal ze uit de koelkast voor gebruik en laat ze tot kamertemperatuur komen;
- Verwarm de oven voor op 220 °C;
- Snijd dan de baguette in dunne plakjes;
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de geraspte cheddar kaas in kleine hoopjes, die net iets groter zijn dan de baguette plakjes;
- Leg de baguette plakjes vervolgens op de hoopjes kaas en sprenkel er nog wat olijfolie overheen;
- Plaats het bakblik in de oven voor 10 minuten, totdat de kaas lekker krokant is geworden en het brood geroosterd;
- Laat de crostini iets afkoelen op de bakplaat;
- Draai de crostini voorzichtig om, zodat de kaas aan de bovenkant zit;
- Lepel er een kleine hoeveelheid Griekse yoghurt op, en vervolgens een geroosterd tomaatje;
- Garneer met wat basilicum en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
![chicamoms handtekening](https://www.chicamoms.nl/wp-content/uploads/2020/01/chicamoms-handtekening.png)
2 comments