Recept crostini voor de feestdagen
De feestdagen staan weer voor de deur. Om je kerstdiner te starten met een borrelhapje, kun je bijvoorbeeld deze 2 verschillende crostini maken. Deze zijn feestelijk, en ook nog eens eenvoudig om te maken, ideaal dus voor een relaxte start van je diner. De basis voor de vegetarische variant met geroosterde druiven kun je ook gebruiken voor de crostini met vlees. Je kan hier ook roomkaas met knoflook en verse kruiden hiervoor als basis gebruiken. Deze crostini smaken goed bij een glaasje bubbels. Op zoek naar nog meer heerlijke crostini? Inspiratie genoeg te vinden!
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 stokbrood naar keuze;
- 150 g pitloze witte druiven;
- 2 el zonnebloemolie;
- 5 takjes tijm en wat extra tijmblaadjes voor de garnering;
- 150 g feta;
- 150 ml zure room;
- 100 g naturel roomkaas;
- 100 g gedroogde rauwe ham;
- 2 verse vijgen;
- Evt. roomkaas met knoflook en verse kruiden.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
- Rooster de druiven met de olie en takjes tijm gedurende 10 minuten in het midden van de oven;
- Verkruimel intussen de feta in de keukenmachine. Voeg vervolgens de zure room en naturel roomkaas toe en pureer het helemaal glad en luchtig. Laat dit mengsel even opstijven in de koelkast;
- Snijd dan de vijgen in dunne plakjes;
- Snijd het stokbrood in plakjes en rooster deze kort;
- Besmeer vervolgens de plakjes stokbrood met de feta-dip. Of besmeer de helft van de plakjes stokbrood met deze dip, en gebruik de roomkaas met knoflook en kruiden voor de andere helft van de broodjes;
- Verdeel over de broodjes met de feta-dip de geroosterde druiven met wat extra tijmblaadjes;
- Verdeel over de andere helft van de besmeerde stokbroodjes (met feta-dip of de knoflook-kruiden-roomkaas) de gedroogde ham in stukjes samen met de plakjes vijg en serveer de broodjes direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*