Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
crostini
Total
1
Shares
0
0
1

Recept crostini voor de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Om je kerstdiner te starten met een borrelhapje, kun je bijvoorbeeld deze 2 verschillende crostini maken. Deze zijn feestelijk, en ook nog eens eenvoudig om te maken, ideaal dus voor een relaxte start van je diner. De basis voor de vegetarische variant met geroosterde druiven kun je ook gebruiken voor de crostini met vlees. Je kan hier ook roomkaas met knoflook en verse kruiden hiervoor als basis gebruiken. Deze crostini smaken goed bij een glaasje bubbels. Op zoek naar nog meer heerlijke crostini? Inspiratie genoeg te vinden! 

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 stokbrood naar keuze;
  • 150 g pitloze witte druiven;
  • 2 el zonnebloemolie;
  • 5 takjes tijm en wat extra tijmblaadjes voor de garnering;
  • 150 g feta;
  • 150 ml zure room;
  • 100 g naturel roomkaas;
  • 100 g gedroogde rauwe ham;
  • 2 verse vijgen;
  • Evt. roomkaas met knoflook en verse kruiden.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
  2. Rooster de druiven met de olie en takjes tijm gedurende 10 minuten in het midden van de oven;
  3. Verkruimel intussen de feta in de keukenmachine. Voeg vervolgens de zure room en naturel roomkaas toe en pureer het helemaal glad en luchtig. Laat dit mengsel even opstijven in de koelkast;
  4. Snijd dan de vijgen in dunne plakjes;
  5. Snijd het stokbrood in plakjes en rooster deze kort;
  6. Besmeer vervolgens de plakjes stokbrood met de feta-dip. Of besmeer de helft van de plakjes stokbrood met deze dip, en gebruik de roomkaas met knoflook en kruiden voor de andere helft van de broodjes;
  7. Verdeel over de broodjes met de feta-dip de geroosterde druiven met wat extra tijmblaadjes;
  8. Verdeel over de andere helft van de besmeerde stokbroodjes (met feta-dip of de knoflook-kruiden-roomkaas) de gedroogde ham in stukjes samen met de plakjes vijg en serveer de broodjes direct.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • amuse
  • borrelen
  • borrelhapje
  • crostini
  • feestdagen
  • feestelijk
  • feestelijk borrelhapje
  • klein hapje
Previous Article
dromen
  • Gast blogger
  • Kids

Veel voorkomende dromen bij kinderen

  • 14 december 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
paprikasoep
  • Soep

Gegrilde paprikasoep met kabeljauw & garnalen

  • 18 december 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
airfryer
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
stengels
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen
sushi
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.