Recept couscoussalade met Halloumi
In een leuk tentje in ‘s-Hertogenbosch, Crème genaamd, staan heerlijke gerechten op de kaart waaronder een salade van parelcouscous met halloumi. Halloumi is een heerlijke Griekse geitenkaas die gegrild of gebakken wordt. Door de structuur van de kaas smelt het niet maar krijgt het een krokant korstje. De zoute smaak van de kaas past goed bij de iets zoete salade.
Heleen besloot deze salade eens zelf te maken. Door gebruik van parelcouscous in plaats van ‘gewone’ couscous, krijgt deze salade wat meer bite.
- Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 150g parelcouscous;
- 50g gedroogde abrikozen;
- 225g halloumi;
- 3 el granaatappelpitjes;
- 50g gemengde bladsla;
- 30g geschaafde amandelen;
- 1 tl kaneel;
- honing;
- 3 el sinaasappelsap;
- 3 el olijfolie;
- 1 el citroensap;
- zout;
- peper.
En zo maak je het:
- Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar volgens de verpakking.
- Maak ondertussen de dressing van de sinaasappelsap, olijfolie, citroensap, peper en zout.
- Giet de parelcouscous af wanneer deze gaar is en meng de dressing er doorheen. Doordat de couscous warm is, trekken de smaken goed in de couscous. Laat vervolgens de couscous wat afkoelen.
- Verwarm dan de oven voor op 180°C. Spreid de geschaafde amandelen uit over een bakplaat, bestrooi ze met kaneel & honing en rooster ze voor ongeveer 5 minuten in de oven.
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes, ongeveer dezelfde grootte als de granaatappelpitjes.
- Meng de sla vervolgens met de couscous en roer de abrikozen en de granaatappelpitjes erdoor.
- Verdeel de salade over de borden.
- Snijd de halloumi in plakken van 0,5 cm en bak ze in een koekenpan totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben gekregen.
- Leg vervolgens de plakken halloumi op de salade en maak het af met de geschaafde amandelen.
Eet smakelijk!