Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Couscoussalade met Halloumi

  • 8 december 2019
  • Marleen
couscous salade halloumi
Total
0
Shares
0
0
0

Recept couscoussalade met Halloumi 

In een leuk tentje in ‘s-Hertogenbosch, Crème genaamd, staan heerlijke gerechten op de kaart waaronder een salade van parelcouscous met halloumi. Halloumi is een heerlijke Griekse geitenkaas die gegrild of gebakken wordt. Door de structuur van de kaas smelt het niet maar krijgt het een krokant korstje. De zoute smaak van de kaas past goed bij de iets zoete salade.

Heleen besloot deze salade eens zelf te maken. Door gebruik van parelcouscous in plaats van ‘gewone’ couscous, krijgt deze salade wat meer bite.

  • Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 150g parelcouscous;
  • 50g gedroogde abrikozen;
  • 225g halloumi;
  • 3 el granaatappelpitjes;
  • 50g gemengde bladsla;
  • 30g geschaafde amandelen;
  • 1 tl kaneel;
  • honing;
  • 3 el sinaasappelsap;
  • 3 el olijfolie;
  • 1 el citroensap;
  • zout;
  • peper.

En zo maak je het: 

  1. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar volgens de verpakking.
  2. Maak ondertussen de dressing van de sinaasappelsap, olijfolie, citroensap, peper en zout.
  3. Giet de parelcouscous af wanneer deze gaar is en meng de dressing er doorheen. Doordat de couscous warm is, trekken de smaken goed in de couscous. Laat vervolgens de couscous wat afkoelen.
  4. Verwarm dan de oven voor op 180°C. Spreid de geschaafde amandelen uit over een bakplaat, bestrooi ze met kaneel & honing en rooster ze voor ongeveer 5 minuten in de oven.
  5. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes, ongeveer dezelfde grootte als de granaatappelpitjes.
  6. Meng de sla vervolgens met de couscous en roer de abrikozen en de granaatappelpitjes erdoor.
  7. Verdeel de salade over de borden.
  8. Snijd de halloumi in plakken van 0,5 cm en bak ze in een koekenpan totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben gekregen.
  9. Leg vervolgens de plakken halloumi op de salade en maak het af met de geschaafde amandelen.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • couscous
  • couscoussalade
  • gerecht
  • Halloumi
  • halloumisalade
  • hoofdgerecht
  • koken
  • recept
  • salade
Previous Article
stamppot pompoen hazelnoten
  • Hoofdgerechten

Stamppot van pompoen met hazelnoten

  • 1 december 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Piccalilly
  • Voor- en Bijgerechten

Hoe jij zelf Piccalilly kan maken!

  • 15 december 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.