Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
couscous
Total
1
Shares
0
0
1

Recept supersnelle couscous met tomaat

Net als de salade met halloumi, dadels en appel komt ook dit recept van couscous met tomaat uit het kookboek ‘Persiana elke dag’ van Sabrina Ghayour. Couscous heeft van zichzelf een neutrale smaak, maar door gebruik te maken van dit recept geeft het een heerlijke intense tomatensmaak die goed past bij de salade met halloumi, dadels en appel. Maar je kan het ook met een simpele salade en gehaktballetjes eten.

Traditioneel wordt couscous gestoomd, maar tegenwoordig wordt deze vooral gemaakt door er kokend water bij te doen en even te laten staan. Deze couscous is supersnel klaar en zit boordevol smaak, ideaal toch? Restjes ervan kun je de volgende dag goed als lunch eten, voeg dan nog extra gegrilde groenten toe. Deze couscous is super veelzijdig en lekker. 

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 100 g couscous;
  • 2 el gedroogde bieslook (of peterselie, oregano of marjoraan);
  • 2 el tomatenpuree;
  • 1 tl zoet gerookte paprikapoeder;
  • snufje chilivlokken of pul biber, naar smaak;
  • 1 el goede olijfolie;
  • 150 ml water;
  • 150 g semi-gedroogde tomaten in olie;
  • Citroensap;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst de gedroogde couscous met de bieslook, tomatenpuree, paprikapoeder, chilivlokken en flink wat zout en peper in een kom en roer het met een vork goed door;
  2. Voeg 150 ml kokend water toe en roer snel door elkaar. Dek de kom af met plastic folie en laat het 5 minuten staan;
  3. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd deze in reepjes;
  4. Haal vervolgens de plasticfolie van de couscous en roer het met een vork los;
  5. Voeg de tomaten toe en roer het voorzichtig door elkaar;
  6. Serveer direct, of laat het afkoelen voor een koude salade voor bijvoorbeeld de lunch.

Dit is nog eens een recept dat snel klaar is, wel zo fijn voor al die feestdagen van lang en uitgebreid kokkerellen.

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • couscous
  • couscous met tomaat
  • gestoomde couscous
  • Persiana elke dag
  • Sabrina Ghayour
  • tomaat
Previous Article
gehaktballetjes in teriyaki saus
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
dromen
  • Gast blogger
  • Kids

Veel voorkomende dromen bij kinderen

  • 14 december 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen
ravioli met ricotta
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Deze ravioli met ricotta is om te smullen!

  • 25 september 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.