Recept supersnelle couscous met tomaat
Net als de salade met halloumi, dadels en appel komt ook dit recept van couscous met tomaat uit het kookboek ‘Persiana elke dag’ van Sabrina Ghayour. Couscous heeft van zichzelf een neutrale smaak, maar door gebruik te maken van dit recept geeft het een heerlijke intense tomatensmaak die goed past bij de salade met halloumi, dadels en appel. Maar je kan het ook met een simpele salade en gehaktballetjes eten.
Traditioneel wordt couscous gestoomd, maar tegenwoordig wordt deze vooral gemaakt door er kokend water bij te doen en even te laten staan. Deze couscous is supersnel klaar en zit boordevol smaak, ideaal toch? Restjes ervan kun je de volgende dag goed als lunch eten, voeg dan nog extra gegrilde groenten toe. Deze couscous is super veelzijdig en lekker.
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 100 g couscous;
- 2 el gedroogde bieslook (of peterselie, oregano of marjoraan);
- 2 el tomatenpuree;
- 1 tl zoet gerookte paprikapoeder;
- snufje chilivlokken of pul biber, naar smaak;
- 1 el goede olijfolie;
- 150 ml water;
- 150 g semi-gedroogde tomaten in olie;
- Citroensap;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Doe allereerst de gedroogde couscous met de bieslook, tomatenpuree, paprikapoeder, chilivlokken en flink wat zout en peper in een kom en roer het met een vork goed door;
- Voeg 150 ml kokend water toe en roer snel door elkaar. Dek de kom af met plastic folie en laat het 5 minuten staan;
- Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd deze in reepjes;
- Haal vervolgens de plasticfolie van de couscous en roer het met een vork los;
- Voeg de tomaten toe en roer het voorzichtig door elkaar;
- Serveer direct, of laat het afkoelen voor een koude salade voor bijvoorbeeld de lunch.
Dit is nog eens een recept dat snel klaar is, wel zo fijn voor al die feestdagen van lang en uitgebreid kokkerellen.
*Dit artikel bevat een affiliate link*