Recept courgettesoep met garnalen
Een heel eenvoudig te maken soep is deze courgettesoep. Het recept is gebaseerd op een recept van Sonja Bakker en is heerlijk als voorgerecht bij een diner of met wat geroosterd brood erbij als lichte lunch. Uiteraard kun je de soep ook prima eten zonder de garnalen, dan is het een vegetarische variant.
Dat ik dit recept deel, wil trouwens niet zeggen dat ik een Sonja Bakker fan ben. Ik heb nog nooit een dieet gevolgd van Sonja Bakker want dan is het voor het leven, dat is mijn mening. Maar dit soepje heb ik eens bij Heleen gegeten en heeft toen erg goed gesmaakt!
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Voor een voorgerecht voor 6 personen heb je nodig:
- 3 courgettes;
- 750 ml water;
- 2 groentebouillonblokjes;
- 80g Boursin;
- Peper;
- Zout;
- 120g Hollandse garnalen.
En zo maak je het:
- Was allereerst de courgettes en snijd ze in blokjes, laat de schil er aan, dan krijgt de soep een mooie groene kleur;
- Warm het water, in een soeppan, met de bouillonblokjes;
- Wanneer het water kookt, voeg je de courgetteblokjes toe en laat het geheel zo’n 15 minuten koken;
- Pureer vervolgens met een staafmixer of blender tot een gladde soep;
- Voeg de Boursin toe en roer dit goed door tot de Boursin is gesmolten;
- Breng de soep op smaak met zout en peper;
- Schenk dan de soep in de soepkommen en garneer elk bord met de garnalen.
Je kan natuurlijk een soepvulling kiezen die je zelf lekker vindt. Ik ben zelf een groot fan van garnalen en jij?
Voor meer soeprecepten is de Soepbijbel ook super leuk om te lezen.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat affiliate links*
2 comments
Hoi Marleen,
Het is idd een heel lekker recept en super makkelijk, maar ik heb nu meerdere malen het recept doorgelezen, maar waar is de boursain voor?
Je hebt helemaal gelijk Wanda en heb het gelijk toegevoegd. Excuses! Hopelijk is het nu volkomen duidelijk & geniet van deze soep!