Recept salade van gegrilde courgettes
Tijdens de zomerse barbecue is het ook lekker om een groentengerecht te serveren. Hiervoor heeft Heleen courgettes geroosterd. Het recept is afkomstig van het Allerhande kookboek ‘Vol Smaak’.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 courgettes;
- 3 el olijfolie;
- 1 el balsamicoazijn;
- 50g hazelnoten;
- 15g verse basilicum;
- 10g verse munt;
- 150g burrata;
(mocht je geen burrata kunnen vinden, mozzarella is een goed alternatief).
En zo maak je het:
- Snijd de courgettes in schuine plakken van 1 cm dik. Bestrooi ze met peper en zout & besprenkel met 2 el olijfolie. Gril de courgetteplakken in de grillpan (of natuurlijk op de barbecue) 2 minuten aan beide zijden.
Schep dan de courgette in een kom en besprenkel deze plakken met de balsamico azijn, laat ze vervolgens even staan. - Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen en hak ze daarna grof.
- Leg de courgette plakken in een mooie schaal of op een bord, scheur de basilicum en muntblaadjes er overheen en doe hetzelfde met de druppel overgebleven olie.
- Scheur vervolgens de burrata of mozzarella in stukken en leg deze mooi verdeeld over de salade.
- Bestrooi ten slotte met de grofgehakte hazelnoten en wat versgemalen peper en eventueel zout.
Eet smakelijk!
Ben je zelf ook dol op barbecue en wil je het vooral gemakkelijk houden, ongecompliceerd en toch smakelijk? Dan is dit boekje super handig. Het staat vol met lekkere recepten maar ook met bijgerechten voor bij de barbecue.
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment