Recept courgettebrood
Als je een keer courgette over hebt, en er eens iets anders mee wil maken, kun je dit heerlijke courgettebrood van de Lidl maken. De voorbereiding hiervoor is eenvoudig en de oven doet uiteindelijk het meeste werk.
De geraspte citroenschil geeft het brood een frisheid, waardoor dit ook heerlijk is met gerookte zalm en roomkaas bijvoorbeeld. Dit brood kun je tijdens de lunch eten, bij de borrel of bijvoorbeeld bij een high tea. Zorg er dan wel voor dat je het brood op tijd gaat bakken, of de dag er voor al bakt, want het brood moet helemaal afgekoeld zijn om het goed te kunnen snijden.
Ben je op zoek naar een kookboek met recepten waarbij groenten de hoofdrol spelen, dan is dit boek een aanrader.
Of ben je op zoek naar een bijzonder boek met tips voor een high tea? Dan is een boek als deze ook een leuk idee.
Bereidingstijd: ongeveer 70 minuten (inlusief 50 minuten in de oven)
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 courgette;
- 100 g Grana Padano kaas;
- 100 g walnoten;
- 4 eieren;
- 250 g bloem;
- 3 tl bakpoeder;
- 1 snufje kaneel;
- 1 citroen;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C;
- Rasp de Grana Pardano kaas fijn, en de courgette grof;
- Hak vervolgens de walnoten grof;
- Klop de eieren in een grote kom los;
- Meng hier dan de courgette, kaas, walnoten, bloem, bakpoeder en kaneel doorheen en roer tot het een mooi mengsel is geworden. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Let wel op met het zout, want de kaas is natuurlijk ook al zout van zichzelf;
- Rasp de gele schil van de citroen en voeg dit ook toe aan het mengsel en roer goed door elkaar;
- Bekleed vervolgens een cakevorm met bakpapier;
- Doe dan het mengsel in de cakevorm en bak het in het midden van de voorverwarmde oven af in 50 minuten;
- Laat het brood tenslotte helemaal afkoelen voordat je het aansnijdt.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat enkele affiliate links*