Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Courgette met een Franse twist!

  • 26 april 2020
  • Marleen
courgettesouffle-courgette-souffle
Total
13
Shares
0
0
13

Recept courgettesoufflé

Een luchtig bijgerecht is deze courgettesoufflé. De soufflé komt uit de Franse keuken en kan zowel zoet als hartig gemaakt worden. Heleen heeft nu een hartige soufflé gemaakt met courgette en Parmezaanse kaas. Het recept heeft ze gevonden in de Allerhande. Het maken van een soufflé, die dan ook vervolgens super luchtig blijft is nog niet eenvoudig. Hier staan tips om je te helpen bij het maken ervan.

Benodigdheden voor een bijgerecht (of voorgerecht) voor 6 personen:

  • 3 eieren;
  • 25g boter;
  • 2 el bloem;
  • 200 ml melk;
  • 1 courgette, grof geraspt;
  • 75g Parmezaanse kaas, geraspt.

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C en zet 6 ramequins klaar (of andere ovenschaaltjes waar je de soufflés in gaat maken);
  2. Splits de eieren vervolgens 1 voor 1 boven een klein kommetje en doe de eiwitten in een schone vetvrije kom en de eidooiers in een andere kom;
  3. Rasp de courgette en laat het uitlekken in een vergiet;
  4. Smelt dan de boter in een klein pannetje. Wanneer het gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer deze door de boter. Laat dit even doorwarmen om de bloem te garen;
  5. Voeg al roerend met een garde de melk toe en laat het mengsel in 2-3 minuten gaar worden. Draai vervolgens het vuur uit, en als het mengsel iets is afgekoeld, roer je de eidooiers erdoorheen;
  6. Klop intussen de eiwitten stijf met een snufje zout;
  7. Schep vervolgens de geraspte courgette en Parmezaanse kaas door het melk-bloemmengsel en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Door de Parmezaanse kaas is het mengsel al zout, dus voeg niet te veel toe;
  8. Spatel daarna de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door het mengsel;
  9. Vet dan de ramequins in met wat boter en verdeel het beslag over de schaaltjes;
  10. Bak de soufflés in de oven in 30 minuten gaar en bruin. Doe vooral de ovendeur niet open tussendoor, want dan zakken ze in. Serveer direct als ze klaar zijn!

Eet smakelijk!

Hierbij een schattig boekje met nog meer tips hiervoor!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
13
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 13
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • bijgerecht
  • courgette
  • courgettesoufflé
  • Franse keuken
  • koken
  • recept
  • soufflé
  • voorgerecht
Previous Article
maankalender
  • Mind & Body

Heb jij ooit van een maankalender gehoord?

  • 23 april 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Yogacursus-Yoga-Cursus
  • Mind & Body

Adem in & adem uit met Lara!

  • 28 april 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.