Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Courgette met een Franse twist!

  • 26 april 2020
  • Marleen
courgettesouffle-courgette-souffle
Total
14
Shares
0
0
14

Recept courgettesoufflé

Een luchtig bijgerecht is deze courgettesoufflé. De soufflé komt uit de Franse keuken en kan zowel zoet als hartig gemaakt worden. Heleen heeft nu een hartige soufflé gemaakt met courgette en Parmezaanse kaas. Het recept heeft ze gevonden in de Allerhande. Het maken van een soufflé, die dan ook vervolgens super luchtig blijft is nog niet eenvoudig. Hier staan tips om je te helpen bij het maken ervan.

Benodigdheden voor een bijgerecht (of voorgerecht) voor 6 personen:

  • 3 eieren;
  • 25g boter;
  • 2 el bloem;
  • 200 ml melk;
  • 1 courgette, grof geraspt;
  • 75g Parmezaanse kaas, geraspt.

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C en zet 6 ramequins klaar (of andere ovenschaaltjes waar je de soufflés in gaat maken);
  2. Splits de eieren vervolgens 1 voor 1 boven een klein kommetje en doe de eiwitten in een schone vetvrije kom en de eidooiers in een andere kom;
  3. Rasp de courgette en laat het uitlekken in een vergiet;
  4. Smelt dan de boter in een klein pannetje. Wanneer het gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer deze door de boter. Laat dit even doorwarmen om de bloem te garen;
  5. Voeg al roerend met een garde de melk toe en laat het mengsel in 2-3 minuten gaar worden. Draai vervolgens het vuur uit, en als het mengsel iets is afgekoeld, roer je de eidooiers erdoorheen;
  6. Klop intussen de eiwitten stijf met een snufje zout;
  7. Schep vervolgens de geraspte courgette en Parmezaanse kaas door het melk-bloemmengsel en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Door de Parmezaanse kaas is het mengsel al zout, dus voeg niet te veel toe;
  8. Spatel daarna de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door het mengsel;
  9. Vet dan de ramequins in met wat boter en verdeel het beslag over de schaaltjes;
  10. Bak de soufflés in de oven in 30 minuten gaar en bruin. Doe vooral de ovendeur niet open tussendoor, want dan zakken ze in. Serveer direct als ze klaar zijn!

Eet smakelijk!

Hierbij een schattig boekje met nog meer tips hiervoor!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
14
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 14
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • bakken
  • bijgerecht
  • courgette
  • courgettesoufflé
  • Franse keuken
  • koken
  • recept
  • soufflé
  • voorgerecht
Previous Article
maankalender
  • Mind & Body

Heb jij ooit van een maankalender gehoord?

  • 23 april 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Yogacursus-Yoga-Cursus
  • Mind & Body

Adem in & adem uit met Lara!

  • 28 april 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
panna cotta
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Panna cotta van snijbonen met coquilles

  • 17 januari 2021
  • Marleen
gamba's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Gamba’s met quinoa, witlof & yoghurt

  • 10 januari 2021
  • Marleen
sushi
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen
geitenkaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Salade met geitenkaas & blauwe bessen dressing

  • 13 december 2020
  • Marleen
courgettesoep
LEES VERDER
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Courgettesoep met garnalen

  • 30 augustus 2020
  • Marleen
carpaccio van heilbot
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Lekker genieten met deze carpaccio van heilbot

  • 16 augustus 2020
  • Marleen
mousse van rode biet en geitenkaas
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Mousse van rode biet en geitenkaas

  • 12 juli 2020
  • Marleen
aardappelsalade
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Aardappelsalade met asperges

  • 28 juni 2020
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring