Recept courgettesoufflé
Een luchtig bijgerecht is deze courgettesoufflé. De soufflé komt uit de Franse keuken en kan zowel zoet als hartig gemaakt worden. Heleen heeft nu een hartige soufflé gemaakt met courgette en Parmezaanse kaas. Het recept heeft ze gevonden in de Allerhande. Het maken van een soufflé, die dan ook vervolgens super luchtig blijft is nog niet eenvoudig. Hier staan tips om je te helpen bij het maken ervan.
Benodigdheden voor een bijgerecht (of voorgerecht) voor 6 personen:
- 3 eieren;
- 25g boter;
- 2 el bloem;
- 200 ml melk;
- 1 courgette, grof geraspt;
- 75g Parmezaanse kaas, geraspt.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200˚C en zet 6 ramequins klaar (of andere ovenschaaltjes waar je de soufflés in gaat maken);
- Splits de eieren vervolgens 1 voor 1 boven een klein kommetje en doe de eiwitten in een schone vetvrije kom en de eidooiers in een andere kom;
- Rasp de courgette en laat het uitlekken in een vergiet;
- Smelt dan de boter in een klein pannetje. Wanneer het gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer deze door de boter. Laat dit even doorwarmen om de bloem te garen;
- Voeg al roerend met een garde de melk toe en laat het mengsel in 2-3 minuten gaar worden. Draai vervolgens het vuur uit, en als het mengsel iets is afgekoeld, roer je de eidooiers erdoorheen;
- Klop intussen de eiwitten stijf met een snufje zout;
- Schep vervolgens de geraspte courgette en Parmezaanse kaas door het melk-bloemmengsel en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Door de Parmezaanse kaas is het mengsel al zout, dus voeg niet te veel toe;
- Spatel daarna de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door het mengsel;
- Vet dan de ramequins in met wat boter en verdeel het beslag over de schaaltjes;
- Bak de soufflés in de oven in 30 minuten gaar en bruin. Doe vooral de ovendeur niet open tussendoor, want dan zakken ze in. Serveer direct als ze klaar zijn!
Eet smakelijk!
Hierbij een schattig boekje met nog meer tips hiervoor!
*Dit artikel bevat een affiliate link*