Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
citroen
Total
9
Shares
0
0
9

Recept tintje citroen met deze lemon bars

Net als de havermout repen met aardbei, die Heleen onlangs heeft gemaakt, komen deze lemon bars ook van de site van Laura’s Bakery. Deze citroen repen zijn door de citroensmaak fris en smeuïg van textuur. Het deed mij ook een beetje denken aan boterkoek wat juist meer machtig is. Deze lemon bars zijn trouwens heel makkelijk te maken! Als je fan bent van lemon curd, dan zijn deze lemon bars een aanrader.

Wist je dat je citroenen, in een afsluitbare plastic zak in de koelkast, tot wel 4 weken kunt bewaren? Door het in een afsluitbare zak te bewaren, blijft het vocht in de citroenen en heb je dus nog steeds een sappige citroen om uit te persen in plaats van een uitgedroogde citroen. 

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten 

Wat heb je nodig voor 16 stukjes:

  • 240g ongezouten roomboter;
  • 300g fijne kristalsuiker;
  • 290g tarwebloem;
  • 4 eieren;
  • Rasp van 2 citroenen;
  • 120 ml citroensap (hiervoor heb je 2-3 citroenen nodig);
  • poedersuiker.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C;
  2. Doe dan de boter, samen met 100g suiker en 260g tarwebloem in een kom en mix dit tot een koek-deeg;
  3. Bekleed een vierkante (of rechthoekige) bakvorm met bakpapier en verdeel het koekdeeg over de vorm. Zorg ervoor dat de laag overal even dik is;
  4. Bak de koekbodem 25 minuten in de oven;
  5. Ondertussen kun je verder met de citroenlaag: meng de rest van de suiker en bloem samen met de eieren, citroenrasp en –sap met een garde door elkaar totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel staan tot de koekbodem uit de oven gehaald wordt. Laura heeft in haar recept 100g suiker meer gebruikt, maar Heleen vond het met minder suiker net wat lekkerder. Als je van wat zoeter houdt, kun je wat meer suiker toevoegen;
  6. Haal de koekbodem na 25 minuten uit de oven en schenk het citroenmengsel er overheen. Hierna kan de vorm weer terug in de oven voor 20-25 minuten;
  7. De citroenlaag moet stevig maar niet keihard zijn;
  8. Laat de koek helemaal afkoelen voordat je het gaat snijden;
  9. Decoreer tenslotte de lemon bars met wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
9
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 9
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • citroen
  • citroen repen
  • gebak
  • koeken
  • Laura's Bakery
  • lemon bars
  • repen van citroen
  • taartje van citroen
  • taartjes
Previous Article
Overgang
  • Mind & Body

Is dit nu al de overgang?

  • 1 juni 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
watermeloen
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Hartige Sinterklaastaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een hartige Sinterklaastaart

  • 26 november 2023
  • Marleen Jellema
maanzaadkoekjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Maanzaadkoekjes met cranberry’s

  • 12 november 2023
  • Marleen Jellema
Gin-Tonic Marshmallows
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Gin-tonic marshmallows

  • 17 september 2023
  • Marleen
kersenbroodjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.