Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Chocoladecakedag betekent baktijd voor de Chicamoms!

  • 27 januari 2019
  • Marleen
chocolade cakedag recept
Total
0
Shares
0
0
0

Chocoladecakedag

Vandaag, zondag 27 januari, is het Chocoladecakedag. Het is ook weekend dus dat betekent lekker tijd om te koken & bakken. Gisteren ging ik voor een verse zoete aardappel soep en nu voor een overheerlijke cake van chocolade.

Voor alle Chocoholics onder ons hierbij mijn recept:

Benodigdheden cake

  • 170g boter;
  • 240g fijne kristalsuiker;
  • 80g ongezoete cacaopoeder;
  • 150ml mandarijnensap (of sinaasappelsap);
  • 150 ml melk (wanneer je geen mandarijnensap gebruikt, dan 300 ml melk);
  • 3 eieren;
  • 200g zelfrijzend bakmeel (of 200g bloem en 1,5 tl bakpoeder);
  • ½ tl zout.

Benodigdheden chocolade ganache

  • 200g pure chocolade, fijngehakt;
  • 30g boter, in blokjes;
  • 180ml slagroom.

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm (23cm) in en bekleedt de bodem met bakpapier;
  2. Klop de boter en de suiker tot een bleek en romig geheel;
  3. Meng de cacaopoeder met een beetje melk in een andere kom tot een gladde pasta;
  4. Klop het boter-suiker-mengsel door de cacao-massa;
  5. Klop een voor een de eieren erdoor;
  6. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met het zout;
  7. Zeef dit mengsel en vouw de helft door het beslag;
  8. Voeg de rest van de melk en sap toe en meng dit door het beslag;
  9. Zeef de rest van de bloem en vouw dit voorzichtig door het beslag;
  10. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven, ongeveer 50 minuten, totdat hij gaar is;
  11. Laat de taart eerst 5-10 minuten in de vorm afkoelen en laat het daarna op een rooster verder afkoelen;
  12. Doe de chocolade en boter in een hittebestendige kom;
  13. Verhit de slagroom tot tegen het kookpunt, schenk deze over de chocolade en boter;
  14. Laat het geheel 5 minuten staan. Door de hitte van de slagroom smelt de chocolade;
  15. Roer het geheel vervolgens door elkaar tot er een gladde, romige chocolade ganache ontstaat;
  16. Laat de ganache afkoelen tot hij glanst en dik genoeg is om de taart mee te bestrijken;
  17. Snij de afgekoelde taart horizontaal doormidden en verdeel de helft van de ganache over de taart;
  18. Leg de andere taart helft er bovenop en bestrijk de taart met de rest van de ganache & Voilà!

Gefeliciteerd met jouw ChocoladeCakeDag en laat het je smaken!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • baking
  • bakken
  • cake
  • chocolade
  • chocoladecakedag
  • chocolate cake
  • kuchen backen
  • schokoladenkuchen
Previous Article
recept soep zoete aardappelsoep
  • Soep

Aardappelsoep, heerlijke zoete!

  • 26 januari 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
elinedevisser goudsmid winactie
  • Ondernemen

Chicamoms ontmoet: Goudsmid Eline de Visser + winactie!

  • 1 februari 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
4 comments
  1. Sandra schreef:
    27 januari 2019 om 16:14

    Wist niet dat die dag ook al bestond! Ik ga het recept volgende week eens proberen

    Beantwoorden
    1. Chicamom schreef:
      27 januari 2019 om 16:27

      Leuk, ben benieuwd Sandra!

      Beantwoorden
  2. Henk schreef:
    27 januari 2019 om 17:05

    Hebben de wel ideale dag voor uitgekozen, met dat weer van vandaag

    Beantwoorden
    1. Chicamom schreef:
      27 januari 2019 om 17:26

      Ja wat een druilerige dag he?!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.