Recept chili sin carne
Af en toe vegetarisch eten is een goed idee, zowel voor het milieu als voor jezelf. Deze heerlijke chili sin carne van Brenda is ook nog eens makkelijk te maken. En doordat je er nog verschillende toppings bij kunt doen, kan je het naar je eigen smaak aanpassen, ideaal! Veel van de benodigde ingrediënten staan standaard in de voorraadkast, dus kan je het ook last minute nog bedenken om klaar te maken zonder naar de winkel te hoeven gaan.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 teentjes knoflook;
- 1 ui;
- 1 rode paprika;
- 1 klein blikje tomatenpuree;
- 1 tl gerookt paprikapoeder;
- ¼ tl chilipoeder (of naar smaak);
- 1 tl komijn;
- 1 blik tomatenblokjes;
- 1 groentebouillonblokje;
- 1 el sojasaus;
- 200 g gemengde (voorgekookte) bonen;
- 300 g voorgekookte linzen;
- Koriander of peterselie;
- Avocado;
- Crème fraîche (of Griekse yoghurt);
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Snipper allereerst de ui en pers de knoflook uit;
- Verhit een hapjespan (of grote koekenpan) op middelhoog vuur en fruit de ui met de knoflook in wat olie in een paar minuten totdat de ui glazig is;
- Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes, voeg deze aan de pan toe als de ui glazig is;
- Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel 2 minuten zachtjes en voeg dan de paprikapoeder, chilipoeder en komijn toe;
- Daarna kunnen de tomatenblokjes toegevoegd worden. Vul dan het blik van de tomaten voor de helft met water en voeg deze ook toe aan de pan, samen met het bouillonblokje en de sojasaus;
- Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het daarna 10 minuten zachtjes pruttelen;
- Giet de bonen af en spoel ze om met water. Voeg de bonen samen met de linzen toe aan de saus en warm ze kort mee;
- Breng dan de chili sin carne op smaak met zout en peper;
- Serveer tenslotte de chili met rijst of aardappelen en garneer de borden met de koriander, peterselie, avocado en crème fraîche, of waar je maar zin in hebt.
Eet smakelijk!