Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Cheesecake met frambozen swirl

  • 27 oktober 2019
  • Marleen
cheesecake frambozen swirl
Total
0
Shares
0
0
0

Recept cheesecake met frambozen swirl 

Rutger van den Broek heeft na het winnen van Heel Holland Bakt al meerdere kookboeken op zijn naam staan en deelt ook veel recepten en tips op zijn website. Heleen heeft het recept van deze cheesecake dan ook op zijn website gevonden. 

De enige verandering die Heleen heeft gemaakt op dit recept, is het gebruik van bastognekoekjes in plaats van zandkoekjes. Deze smaken namelijk ook heel goed bij deze cheesecake.

Daarnaast kan je ook variëren met verschillende soorten zacht fruit voor de coulis maar het fris-zure van frambozen is een goede match met de zoete cheesecake.

Rutger geeft aan dat het eenvoudiger is dan het lijkt om mooie frambozenswirls te maken en dat is een geruststelling, want het oog wil ook wat natuurlijk.

Wat heb je nodig:

  • Voor de frambozencoulis
    100 g (diepvries)frambozen;
    25 g suiker.
  • Voor de bodem
    175 g bastognekoekjes;
    60 g boter.
  • Voor het cheesecake-mengsel
    600 g roomkaas (eventueel de light versie);
    150 g fijne kristalsuiker;
    125 g zure room;
    2 eidooiers;
    2 eieren;
    25 g maïzena;
    1 tl vanille-extract;
    ½ citroen, rasp.

En zo maak je het:

  1. Doe de frambozen met de suiker in een klein pannetje en breng het al roerend aan de kook. Laat de frambozen dan 2-3 minuten zachtjes doorkoken en roer het mengsel regelmatig door.
  2. Haal het mengsel vervolgens van het vuur en giet het door een fijne zeef. Wrijf het mengsel erdoorheen, zo blijven de pitjes achter en krijg je een mooi glad mengsel.
    Laat de coulis afkoelen.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 175 °C en bekleed een (spring)vorm van 20cm doorsnede met bakpapier.
  4. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en leef je uit met een deegroller. Smelt dan de boter en meng deze met de koekkruimels.
  5. Verdeel vervolgens het kruimelmengsel over de bodem van de vorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Bak dan de bodem voor 10 minuten in de oven en laat deze afkoelen.
  7. Verlaag de oventemperatuur naar 130°C en maak intussen het cheesecake mengsel.
  8. Roer vervolgens de roomkaas los met de suiker en voeg de zure room en citroenrasp toe. Meng in een ander kommetje de maizena met de eidooiers en vanille-extract voordat je deze door het roomkaasmengsel roert. Voeg de eieren toe en meng het dan tot een egaal geheel. Het hoeft niet luchtig te worden.
  9. Vet vervolgens de zijkanten van de afgekoelde (spring)vorm in met wat boter en giet het cheesecake-mengsel in de vorm.
  10. Wanneer je een springvorm gebruikt, is het verstandig om de onderkant te wikkelen in aluminiumfolie omdat de cheesecake gebakken wordt in een waterbad. Dan loop je geen risico dat er water in de taartvorm komt.
  11. Schep dan met een klein lepeltje grote druppels van de frambozencoulis op de bovenkant van de cheesecake. Ga dan met de achterkant van een lepel door de frambozensaus om de swirls te maken.
  12. Plaats de vorm in een braadslede en vul deze met kokend water om zo een waterbad te creëren.
  13. Bak dan de cheesecake in 75 tot 90 minuten gaar. De taart moet wel gestold zijn maar mag in het midden nog wel wiebelen.
  14. Doordat je de cheesecake in een waterbad bakt, loop je minder risico dat de bovenkant scheurt.
  15. Laat de taart vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna nog een nacht in de koelkast om goed op te stijven.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • cheesecake
  • Chicamoms
  • heel holland bakt
  • recept
  • Rutger van den broek
  • taarten
Previous Article
Me time
  • MeTime

Vrijheid, blijheid en nog meer van dat heerlijke geneuzel!

  • 24 oktober 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
speciale risotto paddenstoelen
  • Hoofdgerechten

Een speciale risotto met paddenstoelen

  • 3 november 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kersenbroodjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.