Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Carpaccio rolletjes

  • 30 juni 2019
  • Marleen
carpacciorolletjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept carpaccio rolletjes

Dit weekend zit ik in Noordwijk, ben helemaal enthousiast want mag als ‘influencer’ naar Glamourland in hotel Huis ter Duin. Het voordeel van een eindje rijden is, dat ik dan lekker aan zee ben & I just love the beach!

Als recept heb ik voor de klassieker gekozen, namelijk carpaccio, maar nu in de vorm van carpacciorolletjes. Carpaccio vind ik zelf altijd een licht gerecht en uiteraard makkelijk om te maken. Als voorgerecht doen carpacciorolletjes het altijd goed. Oorspronkelijk komt het uit Italië, maar het wordt over de hele wereld gegeten in allerlei variaties.

Nu heeft Heleen gekozen om de carpaccio te gebruiken in de vorm van een borrelhapje en  heeft deze keer rolletjes gemaakt van carpaccio. 

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 150 g carpaccio;
  • 25 g rucola;
  • 20 g Parmezaanse kaas;
  • 20 g geroosterde pijnboompitten;
  • 1 komkommer;
  • 2 el aioli of mayonaise;
  • 1 el *rucolapesto;
  • eventueel bieslook.

En zo maak je het:

  1. Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer en schil het in slierten. Je gebruikt 1 sliert per rolletje. 
  2. Meng in een kommetje de aioli of mayonaise met de pesto.
  3. Neem een sliert komkommer en beleg voor 3/4 met carpaccio. Draai om zodat de carpaccio onderop ligt en besmeer de andere kant met wat pesto-mayonaise.
  4. Plaats wat rucola ertussen en wat Parmezaanse kaas, peper, zout en pijnboompitten.
  5. Rol voorzichtig op (zoals een wraprolletje) en bindt eventueel af met een stengel bieslook. Het rolletje blijft als het goed is ook prima opgerold zonder de bieslook.

*Heleen heeft ook de rucolapesto zelf gemaakt, op basis van het recept van Francesca Kookt. Maar je kunt natuurlijk ook pesto uit de supermarkt gebruiken. Kies dan wel voor de verse variant, deze smaakt veel lekkerder dan die uit een potje, vind ik.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150gr rucola;
  • 1 teentje knoflook;
  • 75gr walnoten (of andere noten);
  • 50gr pecorino;
  • 100ml goede olijfolie extra vergine;
  • peper en zout naar smaak.

En zo maak je het:

  1. Hak de knoflook fijn. Doe de rucola met de noten, pecorino (in stukjes gebroken) en knoflook in de keukenmachine. Doe hier de helft van de olijfolie bij. Maal dit fijn. De pesto moet net vloeibaar zijn. Voeg nog meer olijfolie toe als het nog te droog is.
  2. Schep de rucola pesto in een potje en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • borrelhapje
  • carpaccio
  • carpacciorolletjes
  • koken
  • makkelijk recept
  • recept
  • snel recept
  • voorgerecht
Previous Article
chicamoms vragen marleen geeft antwoord leren kennen
  • Chicamoms

Chicamoms geeft antwoord op de volgende 10 vragen!

  • 25 juni 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
courgettes salade
  • Salades

Salade van gegrilde courgettes

  • 7 juli 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Versgebakken focaccia brood

  • 28 mei 2023
  • Marleen
hartige cake
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
fetaroom
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Fetaroom met gepofte bietjes

  • 14 mei 2023
  • Marleen
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.