Recept carpaccio van heilbot
Het Nederlands Visbureau zet zich in om de Nederlandse vissector te promoten. Zo hebben ze ook een aantal kookboeken uitgebracht. Deze carpaccio van heilbot is dan ook hieruit afkomstig.
Ik ben zelf een echte liefhebber van vis. Eigenlijk lust ik alle vis en ben een mega fan van sushi. Het enige wat ik minder vind, is bijvoorbeeld een stuk verse vis die dan gerookt wordt. Dat ligt niet aan de vis maar ik vind de rooksmaak gewoon niet lekker.
Waar ik ook van kan genieten is carpaccio. De ‘klassieke’ carpaccio is een gerecht met dunne plakjes rundvlees, maar inmiddels zijn er al vele verschillende variaties hierop gemaakt, waaronder deze van heilbot. Meer recepten van carpaccio ter inspiratie vind je bijvoorbeeld in dit boek.
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Wat heb je nodig voor een voorgerecht voor 4 personen:
- 300 g filet van heilbot;
- 50 g rucola, gehakt;
- Peper;
- Mespuntje mosterd;
- ½ uitgeperste citroen;
- 1 el notenolie;
- 2 dl gezeefde tomaten (pakje);
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd;
- 1 teen knoflook, geraspt;
- Mespuntje gemberpoeder.
En zo maak je het:
- Leg allereerst de visfilets naast elkaar tussen twee vellen plasticfolie en druk ze voorzichtig wat platter met een deegroller;
- Meng de gehakte rucola met peper, zout, citroensap en notenolie en verdeel dit mengsel over de heilbotfilets;
- Rol vervolgens de filets op en pak ze in plastic folie, zodat ze hun vorm behouden. Leg de rolletjes minimaal 15 minuten in de vriezer zodat ze wat steviger worden;
- Roer intussen de gezeefde tomaten met de sjalot, knoflook en gemberpoeder tot een geheel;
- Giet dan een dun laagje van de tomaten-gazpacho op de borden;
- Haal tenslotte de visrolletjes uit de vriezer en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel ze over de tomaten-gazpacho.
Ik vind het er ook nog eens hartstikke leuk & gezellig uitzien. Geniet ervan!
*Dit artikel bevat twee affiliate links*