Byzoo; de beste tip om jouw gerecht smaakvol te garen
De feestdagen komen dichterbij en Kerst staat bij mij altijd in het teken van smaakvol eten en drinken! Ikzelf kook graag culinair met Kerst en dan mag het ook wat langer tijd in beslag nemen. Zo mag ik in samenwerking met Slowjuice de ‘Byzoo Sous Vide SV02’ testen en deze heb ik afgelopen week alvast uitgeprobeerd voor Kerst. Sous Vide komt oorspronkelijk uit Frankrijk en betekent dat het product onder constante temperatuur wordt gegaard. Zo zou het product nooit overgaar kunnen worden of verbranden. Ideaal zou ik zeggen. Hieronder lees je mijn review.
Byzoo Slow Cooker
Afgelopen week werd er een grote verpakking bij mij thuis geleverd en daar zat een mooie pastelblauwe doos in met de Byzoo Sous Vide SV02 en de vacuüm sealer. Bij deze vacuüm sealer van Byzoo zaten 50 vacuüm zakjes en de vacuüm sealer zelf. Normaal gesproken is dit pakket inclusief schaartje te koop voor 79.95 euro. De Byzoo Sous Vide SV02 is nu te koop voor 179 euro in plaats van 229 euro. De Cooker vind ik een mooi product qua looks, het is strak vormgegeven en van roestvrij staal.
Gebruik Vacuüm Sealer & Byzoo Slow Cooker
Wat mij gelijk opviel was de strakke vormgeving van de vacuüm sealer, roestvrij staal met zwart en klein van formaat. Ik wilde graag een gezond gerecht maken van wortel met zalm. Zo heb ik allereerst de vacuüm sealer opgestart en de wortels in het zakje geplaatst. De vacuüm sealer doet de rest, dit is echt een kwestie van een paar tellen. Ditzelfde deed ik
ook bij de zalm. Vervolgens zette ik de Byzoo Slow Cooker aan en via het led display kan
je de tijd en temperatuur instellen en aflezen. Ik had eerst de wortels gegaard en vervolgens de zalm. Je kan zowel vlees, vis als groenten sous vide bereiden. De smaak is echt overheerlijk. Ik heb de zalm nog niet eerder zo lekker gegeten als nu. De marinade wordt door het langzaam garen goed opgenomen en dat proef je! De zalm was niet te gaar en niet te rauw maar echt precies goed. Het enige nadeel wat ik kan noemen aan het gebruik van de Byzoo Sous Vide is dat het lang duurt alvorens je gerecht klaar is. Het betreft niet voor niks een langzaam garen product. Ik zou dit apparaat dan ook niet gebruiken voor doordeweeks maar in het weekend of bij een speciale gelegenheid zoals Kerst. Echter als het apparaat in gebruik is, heb je er geen omkijken meer naar. Ook blijven voedingswaren zeven keer langer vers door het vacuüm te bewaren. Als je producten apart gaat garen dan zou ik het eerste product voor je het opdient nog even in de Cooker leggen zodat het goed warm is in plaats van lauw.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar het concept ‘Sous Vide’ bezoek dan eens de webshop van Slowjuice. Hier zie je nog meer producten die je zou kunnen gebruiken! Via mijn Instagram kan je ook het promo filmpje zien die ik gemaakt heb van de Byzoo Sous Vide en kan je alle producten die ik hier heb besproken langs zien komen.
Heb jij wel eens ‘ Sous Vide’ gekookt of ga je dit binnenkort doen? Dan hoor ik graag jouw mening!
Kookse!
*Dit artikel is mede tot stand gekomen middels een samenwerking*
11 comments
Klinkt heel interessant. Zelf ben ik niet van t uitgebreid koken. Ik heb liever simpel en snel dan uren in de keuken staan.
Nee, nog nooit maar het klinkt interessant. Ik ben alleen niet zo’n kok. Mijn eerste uitdaging is van de pakjes en zakjes af te komen.
Laatst ook al een stukje hierover gelezen en het is een interessante ontwikkeling. Ben benieuwd of dit een hype wordt. Ik hou wel van koken en als ik lees dat je er eigenlijk weinig voor hoeft te doen stemt mij enigszins in mineur (Ik mag graag een lange tijd in de keuken staan), maar anderzijds als ik er weer meer smaak voor terug krijg compenseert dat direct al weer.
Haha dat heb ik nog nooit gedaan en ben ik binnenkort ook niet van plan om te doen. Ben niet zo’n keukenprinsesje 😉
ik ben even helemaal in de war..wat hebben de slow coocker en de vacuum zakjes maker met elkaar te maken? Is er geen verband of ben ik heel erg blond? Of te laat naar bed gegaan??
Door het op deze manier te doen kan je het bv na het koken ook nog langer bewaren of vantevoren blijft het langer vers.
Ziet er zeker mooi uit. Kende het nog niet, vind het voor nu iets te prijzig maar ga er wel over nadenken
Ik ben er wel benieuwd naar, maar vind het een beetje gek om zo’n apparaat te gaan kopen enkel om te proberen xD
Ik vind dit wel iets! Maar ik denk vooral dat mijn vriend dit erg leuk vindt, die is gek op koken en alles wat daar mee te maken heeft.
Sous vide zorgt wel echt voor een intense smaak ja, leuk dat je dit mocht proberen! Want is het behoort nog niet echt tot de standaard keukenuitrusting. Ik ben benieuwd, viel je gerecht met kerst in de smaak?
Ja ze vonden het allemaal erg lekker en de zalm was echt weer zo lekker! Iedereen vond het goed smaken!