Recept Thaise kipburger, met of zonder broodje
Een goede hamburger op zijn tijd is natuurlijk hartstikke lekker. Je kunt kiezen voor een burger van rundvlees maar ook bijvoorbeeld voor kipgehakt, zoals Heleen met deze burger heeft gedaan. Zonder broodje is deze hamburger onderdeel van een lekkere lichte maaltijd, serveer er anders nog een frisse salade bij. Natuurlijk kun je deze hamburgers ook lekker op een (hamburger)broodje eten, bijvoorbeeld met deze eigen gemaakte broodjes.
Meer bijzondere hamburger recepten zijn er natuurlijk altijd! Dit kookboek komt dan ook van de mannen achter het hamburgeratelier ‘Big Fernand’ in Parijs. Dit restaurant bestaat inmiddels 10 jaar en mocht je in de buurt zijn en zin hebben in een bijzondere hamburger, ga er vooral eens langs!
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 limoen;
- 3 cm verse gember;
- ½ bosje lente-ui;
- 15g koriander;
- ½ rode peper;
- 350g kipgehakt;
- ½ el vissaus;
- ½ el sesamolie;
- ½ komkommer;
- 2 kropjes little gem sla;
- 4 el chilisaus.
En zo maak je het:
- Rasp allereerst de limoenschil en snijd de limoen in partjes;
- Hak of rasp de verse gember;
- Snijd vervolgens de lente-uitjes in dunne ringetjes en hak de koriander en rode peper fijn;
- Meng de limoenrasp, gember, lente-ui, koriander en rode peper met het kipgehakt en breng het op smaak met de vissaus. Kneed het tot een homogeen mengsel;
- Vorm dan 4 burgers van het gehakt;
- Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer 10 minuten gaar;
- Snijd met een dunschiller ondertussen de komkommer in dunne linten. Maak de blaadjes sla los van de kropjes en maak van 2-3 blaadjes sla een ‘broodje’ waar je de hamburger op gaat leggen;
- Maak de hamburgers af met de komkommerlinten, chilisaus en nog een blaadje sla;
- Serveer tenslotte met nog wat extra chilisaus en de partjes limoen.
Eet smakelijk!