Recept een frisse salade van bulgur
Voor een frisse salade als lunch, of als bijgerecht bij de avondmaaltijd, heeft Heleen deze keer een bulgursalade gemaakt. Nu wordt bulgursalade vaak geassocieerd met taboulé (of tabouleh) maar de traditionele taboulé is eigenlijk een peterselie-salade met een beetje bulgur, dus dat is net even anders dan deze salade. Heleen is voor haar maaltijd deze keer geïnspireerd door de salade van Laura van ‘It’s a food life’.
Wat heb je hiervoor nodig:
- 150g (volkoren) bulgur;
- 200ml kokend water;
- 1 rode paprika;
- ½ komkommer;
- 1 rode ui;
- 2 tomaten;
- citroenolijfolie;
- verse munt;
- verse peterselie;
- peper en zout.
En zo maak je het:
- Doe de bulgur in een kom en giet het kokend water eroverheen. Zorg ervoor dat alle bulgur is vermengd met het water. Dek het dan af met aluminiumfolie en laat 20 minuten staan. Of bereid de bulgur volgens de verpakking. Laat sowieso de bulgur afkoelen tot het lauwwarm is.
- Snijd vervolgens de paprika, komkommer, rode ui en tomaten in kleine stukjes en snijd de verse kruiden fijn.
- Wanneer de bulgur voldoende is afgekoeld, voeg je het citroensap toe aan de bulgur en roer je het goed door. Omdat het nog wat warm is, neemt de bulgur de frisse citroensmaak goed op!
- Meng dan de fijngesneden groenten en bulgur goed door elkaar, voeg de fijngesneden kruiden toe en breng het geheel op smaak met de citroenolijfolie, peper en zout.
- Heleen heeft ervoor gekozen om er deze keer kleine gehaktballetjes bij te serveren. Je kan het natuurlijk serveren zoals het is maar je kan er ook vis bij serveren, wat jij wil of waar je zin in hebt!
Alweer een simpel gerechtje voor in het weekend (lekker snel en makkelijk te maken) maar dat doet niks af aan de smaak, die is immers heerlijk fris!
Eet smakelijk!