Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Bruschetta met balsamico tomaatjes

  • 28 december 2019
  • Marleen
Bruschetta balsamico tomaatjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept bruschetta met balsamico tomaatjes

De decembermaand is uitermate geschikt om lekkere hapjes te maken maar vooral ook om ze te eten. Deze bruschetta van ‘Francesca Kookt’ past prima als hapje tijdens de feestdagen maar volgens Heleen kan deze bruschetta op elk moment gegeten worden. Bruschetta komt van origine uit Midden Italië en wordt meestal geserveerd als tussendoortje of voorafje.

Wat heb je nodig voor 10 bruschetta:

  • 20 cherrytomaatjes;
  • 4 el balsamicoazijn;
  • 10 sneetjes stokbrood, ciabatta of Turks brood;
  • 1 potje (of blikje) ansjovis;
  • rucola;
  • gemalen zwarte peper.

En zo maak je het (bereidingstijd is 25 minuten):

  1. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe ze in een steelpannetje. Voeg de balsamicoazijn toe en breng het aan de kook. Laat het dan op een zacht vuur een paar minuten koken totdat de cherrytomaatjes zacht zijn geworden.
  2. Zet het vuur uit en laat de tomaatjes afkoelen. Giet ze vervolgens af. Je kunt de tomaatjes alvast vantevoren bereiden als je wil. Bewaar ze dan afgedekt in een bakje in de koelkast tot gebruik.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in plakjes en rooster ze voor 5-10 minuten in de oven totdat ze krokant zijn. Je kunt ze eventueel voordat je ze in de oven doet besmeren met boter of wat olie, dan worden de broodjes mooi goudbruin.
  4. Haal vervolgens de broodjes uit de oven, laat ze wat afkoelen en leg ze op een mooie schaal. Beleg de broodjes met 2 ansjovisfilets per broodje. Scheur de rucola wat kleiner en leg een plukje op de ansjovisfilets. Let de tomaatjes er bovenop en maak het af met een beetje versgemalen peper. Door de zoute ansjovis is extra zout niet meer nodig.
  5. Serveer direct, want nu zijn de broodjes nog knapperig!

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • balsamico
  • borrelhapje
  • brood
  • broodjes
  • bruschetta
  • hapjes
  • koken
  • recept
  • tomaatjes
Previous Article
recept cranberry babka roomkaas
  • Feestdagen

Cranberry babka met roomkaas

  • 22 december 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
kip-recept-oven
  • Hoofdgerechten

Kip uit de oven

  • 4 januari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
airfryer
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
stengels
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.