Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Broodjes met rucola & gedroogde tomaten

  • 8 november 2020
  • Marleen
broodjes
Total
7
Shares
0
0
7

Recept broodjes met rucola en gedroogde tomaten

De laatste tijd zijn er meer mensen bezig om zelf brood te bakken, zo ook Heleen. Nu heeft ze een recept gevonden voor hartige broodjes, op de site van Levine van Doorne. 

De broodjes zijn niet moeilijk om te maken, zien er mooi uit en smaken ook nog eens heerlijk. Ik heb ze zelf ook geproefd en vond ze erg lekker. Juist omdat ik niet van het zoet ben. 

Bereidingstijd ongeveer 2,5 uur.

Wat heb je nodig voor zo’n 12 broodjes:

  • 7 gram droge gist;
  • 300 gram water op kamertemperatuur;
  • 500 gram tarwebloem;
  • 10 gram zout; 
  • 45 gram zachte ongezouten boter;
  • Flinke hand rucola;
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas;
  • 100 gram Prosciutto;
  • 15 zongedroogde tomaten in olie, in stukjes.

En zo maak je het:

  1. Begin allereerst met het kneden van het deeg. Doe hiervoor de tarwebloem en gist in een kom en roer dit door elkaar;
  2. Voeg de boter en het water toe, en als laatste het zout;
  3. Kneed het vervolgens, met een mixer met deeghaken, in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Vorm het deeg in een bal;
  4. Leg de deegbal in een, met olie ingevette, kom en laat deze afgedekt rijzen tot het bijna verdubbeld is in volume. Dit duurt zo’n 45-60 minuten;
  5. Rol het deeg dan uit tot een rechthoek;
  6. Verdeel de rucola over de deeglap, maar laat de randen vrij;
  7. Strooi er daarna de geraspte kaas overheen, en vervolgens de plakjes Prosciutto;
  8. Als laatste verdeel je de stukjes gedroogde tomaat over de deeglap;
  9. Rol vervolgens het deeg op vanaf de lange kant, en snijd de deegrol in stukjes van ongeveer 2 cm;
  10. Leg de rolletjes deeg, op een met bakpapier beklede bakplaat, met enkele centimeters ertussen. Laat wederom afgedekt rijzen tot ze bijna in volume zijn verdubbeld. Dit duurt ongeveer 30 minuten;
  11. Verwarm daarna de oven voor op 200 °C en bak de broodjes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar;
  12. Laat ze tenslotte op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk! Ga je ook zelf brood bakken?

Levine heeft nog een aantal kookboeken uitgebracht met nog meer lekkere recepten voor zowel zoete als hartige broodjes.

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
7
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 7
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • borrelhapjes
  • brood
  • broodjes
  • hartig
  • hartige broodjes
  • Levine van Doorne
  • rucola
  • zelf brood bakken
  • zongedroogde tomaatjes
Previous Article
hondenvoer
  • Lifestyle
  • Shoppen

Het beste hondenvoer voor jouw hond

  • 6 november 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
warmtelamp
  • Uncategorized

Is een winter bbq echt knus?

  • 11 november 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
airfryer
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
stengels
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen
1 comment
  1. Pingback: Paasbrunch; een bijzonder brood voor met Pasen - DIY - Chicamoms

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.