Recept broodjes met rucola en gedroogde tomaten
De laatste tijd zijn er meer mensen bezig om zelf brood te bakken, zo ook Heleen. Nu heeft ze een recept gevonden voor hartige broodjes, op de site van Levine van Doorne.
De broodjes zijn niet moeilijk om te maken, zien er mooi uit en smaken ook nog eens heerlijk. Ik heb ze zelf ook geproefd en vond ze erg lekker. Juist omdat ik niet van het zoet ben.
Bereidingstijd ongeveer 2,5 uur.
Wat heb je nodig voor zo’n 12 broodjes:
- 7 gram droge gist;
- 300 gram water op kamertemperatuur;
- 500 gram tarwebloem;
- 10 gram zout;
- 45 gram zachte ongezouten boter;
- Flinke hand rucola;
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas;
- 100 gram Prosciutto;
- 15 zongedroogde tomaten in olie, in stukjes.
En zo maak je het:
- Begin allereerst met het kneden van het deeg. Doe hiervoor de tarwebloem en gist in een kom en roer dit door elkaar;
- Voeg de boter en het water toe, en als laatste het zout;
- Kneed het vervolgens, met een mixer met deeghaken, in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Vorm het deeg in een bal;
- Leg de deegbal in een, met olie ingevette, kom en laat deze afgedekt rijzen tot het bijna verdubbeld is in volume. Dit duurt zo’n 45-60 minuten;
- Rol het deeg dan uit tot een rechthoek;
- Verdeel de rucola over de deeglap, maar laat de randen vrij;
- Strooi er daarna de geraspte kaas overheen, en vervolgens de plakjes Prosciutto;
- Als laatste verdeel je de stukjes gedroogde tomaat over de deeglap;
- Rol vervolgens het deeg op vanaf de lange kant, en snijd de deegrol in stukjes van ongeveer 2 cm;
- Leg de rolletjes deeg, op een met bakpapier beklede bakplaat, met enkele centimeters ertussen. Laat wederom afgedekt rijzen tot ze bijna in volume zijn verdubbeld. Dit duurt ongeveer 30 minuten;
- Verwarm daarna de oven voor op 200 °C en bak de broodjes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar;
- Laat ze tenslotte op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk! Ga je ook zelf brood bakken?
Levine heeft nog een aantal kookboeken uitgebracht met nog meer lekkere recepten voor zowel zoete als hartige broodjes.
*Dit artikel bevat een affiliate link*

1 comment