Recept broodje zalm met venkelsalade
Het is ook wel eens lekker om iets bijzonders te eten als lunch in plaats van de standaard boterham. Dit broodje spicy pulled zalm van Culy is dan ook een lekkere! Waar je voor pulled pork flink wat tijd uit moet trekken om dit te bereiden, is de zalm in een half uurtje klaar. Ideaal dus voor een doordeweekse lunch!
Bereidingstijd broodje zalm: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 broodjes:
- 350 g zalmfilet;
- 3 el Sriracha;
- Sap van 1 limoen;
- 2 teentjes knoflook;
- ½ el cajunkruiden;
- ½ el komijn;
- 50 g verse spinazie;
- 1 venkel;
- 1 tl dragon;
- Olijfolie;
- Zout en peper;
- 4 broodjes naar keuze.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C;
- Meng de Sriracha met knoflook, cajunkruiden, komijn en de helft van het limoensap en smeer hiermee de zalm in. Leg de zalm in een ovenschaal. Als je wilt, kun je deze nog even laten marineren, maar als je hier geen tijd (of zin) voor hebt, is dat ook geen enkel probleem;
- Zet de zalm ongeveer 25 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de zalm;
- In de tussentijd kun je de salade bereiden;
- Roerbak vervolgens de spinazie kort in een droge koekenpan totdat deze voor de helft geslonken is;
- Snijd of rasp de venkel in dunne plakken en meng deze door de spinazie, samen met de dragon en olie. Breng op smaak met zout en peper;
- Bak indien nodig de broodjes af;
- Haal dan de zalm uit de oven en laat deze even afkoelen. Trek dan met een vork de zalm uit elkaar en meng het met de nog resterende saus in de ovenschaal;
- Snijd de broodjes doormidden, beleg deze met de salade en de pulled zalm;
- Indien nodig kun je nog een beetje mayonaise of wat extra Srirachasaus toevoegen. En je broodje zalm is klaar!
Meer lunchinspiratie zonder brood is altijd fijn!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
