Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Zelf brood bakken; Italiaans borrelbrood

  • 16 februari 2020
  • Marleen
borrelbrood-brood bakken
Total
50
Shares
0
0
50

Recept om zelf brood te bakken; Italiaans borrelbrood

Wat is er nu lekkerder dan versgebakken brood? Van de geur alleen al krijg ik altijd al honger. Heleen heeft deze keer een Italiaans borrelbrood gebakken, naar het recept van Rutger van den Broek. Een zelfgebakken brood gevuld met kaas en zongedroogde tomaten, dat moet een goede combinatie zijn! Je kunt dit brood zowel bij de borrel serveren als bij een voorgerecht. De bereidingstijd is ongeveer 2,5 uur.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 350g bloem;
  • 7g zout;
  • 1 el olijfolie (+ extra om vorm in te vetten);
  • 5g gedroogde gist;
  • 210ml lauwwarm water;
  • 100g zongedroogde tomaten in olie;
  • 1 ½ el gedroogde Italiaanse kruiden;
  • 90g geraspte Parmezaanse kaas.

En zo maak je het:

  1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijdt ze in stukjes;
  2. Doe vervolgens de bloem, zout, olijfolie, gist, Italiaanse kruiden en water in een kom en kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Zorg er wel voor dat je het zout niet direct bij de gist doet, dat gaat namelijk de werking tegen. Je kunt het deeg met een mixer met deeghaken kneden of gewoon met de hand;
  3. Als het deeg klaar is, kneed je de zongedroogde tomaten en 50g van de Parmezaanse kaas er doorheen. Mocht het deeg wat te nat zijn dan kun je nog wat extra bloem toevoegen;
  4. Leg dan het deeg in een kom, dek deze af met een theedoek of plastic folie en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats voor een uur rijzen;
  5. Vet vervolgens een springvorm van 24cm doorsnede in met olie;
  6. Kneed het deeg nog eens kort door en verdeel het in kleine stukjes van 30g;
  7. Rol deze stukjes tot bolletjes en leg deze met wat tussenruimte in de springvorm. Hierdoor kun je het brood straks makkelijk in stukjes breken;
  8. Dek dan de vorm weer af met een theedoek of plastic folie en laat het vervolgens nog 45-60 minuten rijzen;
  9. Verwarm de oven voor op 220°C;
  10. Bestrooi het deeg met de overige Parmezaanse kaas en bak het brood in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar;
  11. Laat vervolgens het Italiaans borrelbrood uit de vorm op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

Bak jij zelf wel eens brood? Ik moet zeggen dat dit brood erg lekker is, zacht van smaak maar wel echt met een lekkere smaak. Wil jij zelf ook eens brood bakken en ben je op zoek naar inspiratie? Het boek van ‘Brood 2’ is een boek waarin je op een makkelijke manier leert om zelf brood te bakken met verschillende soorten deeg. Denk aan vloerbrood, simit, ciabatta, focaccia en zowel hartige als zoete broodjes. Verder geen gedoe want alles wordt in grammen aangegeven en stap-voor-stap uitgelegd. De schrijfster van dit boek heet ‘Levine van Doorne’ en zij heeft jarenlang ervaring in brood bakken. Ook geeft ze workshops aan zowel de startende baksters als de gevorderden.

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
50
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 50
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • borrelbrood
  • brood
  • Italiaans
  • Italiaans borrelbrood
  • kaas
  • koken
  • Levine van Doorne
  • recept
  • tapas
  • zelf brood bakken
  • zongedroogde tomaten
Previous Article
hangstoel-relaxen-ontspannen
  • BoekenHoekje

Ontspannen; tips voor een super langzaam leven!

  • 11 februari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
heuptasje-fanny pack
  • Fashion

Het heuptasje; helemaal hot of gewoon not?

  • 18 februari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Versgebakken focaccia brood

  • 28 mei 2023
  • Marleen
hartige cake
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
fetaroom
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Fetaroom met gepofte bietjes

  • 14 mei 2023
  • Marleen
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.