Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Zelf brood bakken; Italiaans borrelbrood

  • 16 februari 2020
  • Marleen
borrelbrood-brood bakken
Total
35
Shares
0
0
35

Recept om zelf brood te bakken; Italiaans borrelbrood

Wat is er nu lekkerder dan versgebakken brood? Van de geur alleen al krijg ik altijd al honger. Heleen heeft deze keer een Italiaans borrelbrood gebakken, naar het recept van Rutger van den Broek. Een zelfgebakken brood gevuld met kaas en zongedroogde tomaten, dat moet een goede combinatie zijn! Je kunt dit brood zowel bij de borrel serveren als bij een voorgerecht. De bereidingstijd is ongeveer 2,5 uur.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 350g bloem;
  • 7g zout;
  • 1 el olijfolie (+ extra om vorm in te vetten);
  • 5g gedroogde gist;
  • 210ml lauwwarm water;
  • 100g zongedroogde tomaten in olie;
  • 1 ½ el gedroogde Italiaanse kruiden;
  • 90g geraspte Parmezaanse kaas.

En zo maak je het:

  1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijdt ze in stukjes;
  2. Doe vervolgens de bloem, zout, olijfolie, gist, Italiaanse kruiden en water in een kom en kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Zorg er wel voor dat je het zout niet direct bij de gist doet, dat gaat namelijk de werking tegen. Je kunt het deeg met een mixer met deeghaken kneden of gewoon met de hand;
  3. Als het deeg klaar is, kneed je de zongedroogde tomaten en 50g van de Parmezaanse kaas er doorheen. Mocht het deeg wat te nat zijn dan kun je nog wat extra bloem toevoegen;
  4. Leg dan het deeg in een kom, dek deze af met een theedoek of plastic folie en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats voor een uur rijzen;
  5. Vet vervolgens een springvorm van 24cm doorsnede in met olie;
  6. Kneed het deeg nog eens kort door en verdeel het in kleine stukjes van 30g;
  7. Rol deze stukjes tot bolletjes en leg deze met wat tussenruimte in de springvorm. Hierdoor kun je het brood straks makkelijk in stukjes breken;
  8. Dek dan de vorm weer af met een theedoek of plastic folie en laat het vervolgens nog 45-60 minuten rijzen;
  9. Verwarm de oven voor op 220°C;
  10. Bestrooi het deeg met de overige Parmezaanse kaas en bak het brood in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar;
  11. Laat vervolgens het Italiaans borrelbrood uit de vorm op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

Bak jij zelf wel eens brood? Ik moet zeggen dat dit brood erg lekker is, zacht van smaak maar wel echt met een lekkere smaak. Wil jij zelf ook eens brood bakken en ben je op zoek naar inspiratie? Het boek van ‘Brood 2’ is een boek waarin je op een makkelijke manier leert om zelf brood te bakken met verschillende soorten deeg. Denk aan vloerbrood, simit, ciabatta, focaccia en zowel hartige als zoete broodjes. Verder geen gedoe want alles wordt in grammen aangegeven en stap-voor-stap uitgelegd. De schrijfster van dit boek heet ‘Levine van Doorne’ en zij heeft jarenlang ervaring in brood bakken. Ook geeft ze workshops aan zowel de startende baksters als de gevorderden.

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
35
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 35
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • bakken
  • borrelbrood
  • brood
  • Italiaans
  • Italiaans borrelbrood
  • kaas
  • koken
  • Levine van Doorne
  • recept
  • tapas
  • zelf brood bakken
  • zongedroogde tomaten
Previous Article
hangstoel-relaxen-ontspannen
  • BoekenHoekje

Ontspannen; tips voor een super langzaam leven!

  • 11 februari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
heuptasje-fanny pack
  • Fashion

Het heuptasje; helemaal hot of gewoon not?

  • 18 februari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
sushi
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen
broodjes
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Broodjes met rucola & gedroogde tomaten

  • 8 november 2020
  • Marleen
kaaschips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker kraken met deze kaaschips!

  • 5 juli 2020
  • Marleen
Bitterballen-Bitterballenboek-bitterballenkoningin
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Bitterballen; de allerlekkerste maak je zelf!

  • 19 april 2020
  • Marleen
borrelhapjes-borrelhapje-soesjes-hartig-kaas
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Soesjes van kaas als borrelhapje!

  • 10 januari 2020
  • Marleen
Bruschetta balsamico tomaatjes
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Bruschetta met balsamico tomaatjes

  • 28 december 2019
  • Marleen
gehaktballetjes
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje

  • 8 september 2019
  • Marleen
carpacciorolletjes
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Carpaccio rolletjes

  • 30 juni 2019
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring