Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Jouw eigen Brabantse worstenbroodjes!

  • 18 april 2021
  • Marleen
worstenbroodjes
Total
1
Shares
0
0
1

Recept Brabantse worstenbroodjes

Als echte Brabantse horen worstenbroodjes er natuurlijk ook bij! Alleen had Heleen deze nog niet eerder zelf gemaakt. Ze vond een variatie op de ‘gewone’ worstenbroodjes in de Boodschappen: met pittig kipgehakt. Natuurlijk heeft Robert van Beckhoven een recept voor de échte worstenbroodjes, die kan je terug vinden in zijn eigen boek. 

Of je de worstenbroodjes nu eet als lunch, snack of bij de borrel: het smaakt altijd. Als ze maar goed warm zijn! 

Het Brabantse worstenbroodje is ooit ontstaan als een manier om vlees langer goed te houden door het in deeg te rollen en te bakken. Hoe oud dit gebruik is, weet niemand. Het wordt gegeten bij speciale gelegenheden en tijdens het gezellige samenzijn met vrienden of familie. 

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten

Wat heb je nodig voor 8 worstenbroodjes:

  • 220 g tarwebloem;
  • 0,5 tl suiker;
  • 1 zakje gedroogde gist;
  • 100 ml melk;
  • 40 g boter in blokjes;
  • 500 g kipgehakt;
  • een teen knoflook, geperst;
  • 1 tl sambal;
  • 1 el ketjap manis;
  • Paneermeel;
  • 2 eieren;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Begin met het maken van het brooddeeg. Meng hiervoor de bloem, suiker, gist en melk in een kom. Kneed dan met de hand in 2 minuten tot een deeg;
  2. Voeg vervolgens de boter in kleine blokjes en een snuf zout toe. Kneed het deeg nog 5 minuten goed door;
  3. Als het deeg te droog is, kun je nog wat extra melk of boter toevoegen. Als het te plakkerig is, kneed het dan nog iets langer door;
  4. Verdeel het deeg in 8 delen en rol deze tussen je handpalmen tot balletjes. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en dek ze af met vershoudfolie. Laat het deeg 25 minuten rijzen op een warme plaats;
  5. Als het deeg aan het rijzen is, maak je de vulling. Meng hiervoor het gehakt met de knoflook, sambal, ketjap, 1 ei, 1 el paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Kneed het tot een homogeen mengsel. Voeg nog meer paneermeel toe tot het een stevig mengsel is. Vorm hiervan 8 worstjes van ongeveer 8 cm lang;
  6. Verwarm dan de oven voor op 220 °C;
  7. Bestuif je werkblad met bloem en rol de deegballetjes uit tot lapjes van ongeveer 10×12 cm. Leg de worstjes erop. Sla de deegranden om de uiteinden van de worst en rol het deeg op tot de worstjes volledig bedekt zijn met het deeg. Druk de naden goed dicht en leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat;
  8. Klop het andere ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de worstenbroodjes;
  9. Bak ze tenslotte in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Brabantse worstenbroodjes
  • kipgehakt
  • lunch
  • Robert van Beckhoven
  • snacks
  • tussendoortje
  • worstenbroodjes
  • zelf worstenbroodjes maken
Previous Article
groenten
  • Hoofdgerechten
  • Ontbijt & Lunch
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Doe eens gek & eet meer groenten!

  • 16 april 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
airfryer
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Charlotte schreef:
    5 mei 2021 om 11:08

    Niks is lekkerder dan zelfgemaakte worstenbroodjes!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.