Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Soep

Bouillon met tuinbonen en tomaat

  • 2 juni 2023
  • Marleen
bouillon
Total
0
Shares
0
0
0

Recept zelfgemaakte bouillon met tuinbonen en tomaat

Deze zelfgemaakte bouillon is een lekker voorgerecht, en past goed in de lente en zomer. Mocht je geen zin (of tijd) hebben om zelf de groentebouillon te maken, kun je natuurlijk ook altijd een bouillonblokje gebruiken, maar dat is toch wel echt een verschil met zelfgemaakt.

Het recept vond Heleen in het magazine van WijnSpijs. 

De bouillon kun je het beste al ruim van tevoren maken, omdat dit nogal wat tijd kost. Door gebruik te maken van frisse smaken, is deze bouillon een goede start van de maaltijd.

Bereidingstijd: ongeveer 2,5 uur

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kg tuinbonen (liefst vers);
  • 50 g ingemaakte citroen (eventueel);
  • 1 witte ui;
  • 3 stengels bleekselderij;
  • 1 prei;
  • 1 venkelknol;
  • 2 tenen knoflook;
  • 2 laurierblaadjes;
  • ½ tl pimentbessen;
  • 4 liter water;
  • ¼ tl zout;
  • 2 grote rijpe tomaten;
  • 4 takjes tijm;
  • Zeezout en versgemalen peper;
  • 3 el olijfolie.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 160°C;
  2. Pel de ui en snijd deze grof, en doe deze in een grote pan;
  3. Snijd de bleekselderij, prei en venkel ook in grove stukken en voeg deze ook toe aan de pan;
  4. Voeg vervolgens ook de knoflook, laurierblaadjes, pimentbessen, ¼ tl zout, 1 el olijfolie en 4 liter water toe aan de pan en breng het geheel aan de kook;
  5. Draai dan het vuur laag en laat de bouillon zacht 1,5 tot 2 uur sudderen totdat de bouillon klaar is. Deze is dan als het goed is ook behoorlijk ingekookt, dat komt de smaak ten goede;
  6. Giet de inhoud van de pan door een zeef in een andere pan;
  7. Wanneer de bouillon op staat, maak je intussen de gedroogde tomaten. Snijd hiervoor de tomaten in parten en meng ze in een kom samen met de tijmblaadjes, snuf zout en versgemalen peper en 2 el van de olijfolie;
  8. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze gedurende 1,5 uur in de oven;
  9. Breng een pan water met wat zout aan de kook en blancheer de tuinbonen hierin volgens de verpakking. Indien je verse tuinbonen gebruikt, hoeft dit slechts 45 seconden tot 1 minuut. Giet ze af en doe ze in een kom met ijswater;
  10. Haal vervolgens de grijze velletjes van de tuinbonen zodat ze dubbel gedopt zijn en mooi frisgroen;
  11. Verdeel tenslotte de tuinbonen over de kommen, schep de warme bouillon hier op en maak af met de stukjes ingelegde citroen (eventueel) en de geroosterde tomaten.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bouillon
  • soep
  • soepen
  • tomaat
  • tuinbonen
  • zelfgemaakte bouillon
  • zelfgemaakte soep
Previous Article
Stichting Le Woef
  • Lifestyle

Stichting Le Woef

  • 31 mei 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
tagliatelle
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
misosoep
LEES VERDER
  • Soep

Misosoep met tahin en avocado

  • 30 april 2023
  • Marleen
paprikasoep
LEES VERDER
  • Soep

Gegrilde paprikasoep met kabeljauw & garnalen

  • 18 december 2022
  • Marleen
chowder
LEES VERDER
  • Soep

Romige maischowder met garnalen

  • 6 februari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
witlofsoep
LEES VERDER
  • Soep

Witlofsoep met blauwschimmelkaas

  • 7 november 2021
  • Marleen
herfstrecepten
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Onze favoriete herfstrecepten vind je hier!

  • 3 oktober 2021
  • Marleen
zomerse erwtensoep
LEES VERDER
  • Soep

Deze erwtensoep is geschikt voor de zomer!

  • 4 juli 2021
  • Marleen
mosselsoep
LEES VERDER
  • Soep

Mosselsoep met gember & koriander

  • 2 mei 2021
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.