Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bloemkooltaart van Ottolenghi

  • 17 oktober 2021
  • Marleen
bloemkooltaart
Total
0
Shares
0
0
0

Recept bloemkooltaart van Ottolenghi

Vaker vegetarisch eten is niet zo moeilijk, zeker niet als je de kookboeken van ‘Yotam Ottolenghi’ in huis hebt. Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Plenty More’ samen met nog ruim 100 andere heerlijke vegetarische recepten. Een leuke manier om bloemkool eens op een andere manier te eten. Samen met een frisse salade is deze bloemkooltaart een lekker vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 650g bloemkool;
  • 1 rode ui;
  • 10 eieren;
  • 120g (spelt)bloem;
  • 2,5 tl bakpoeder;
  • 80g geraspte Parmezaanse kaas;
  • ½ tl rozemarijn;
  • ½ kurkuma;
  • Takje basilicum;
  • 2 el sesamzaadjes (optioneel);
  • Peper en zout;
  • 100ml olijfolie.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in zo’n 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet ze dan af en laat ze wat afkoelen;
  3. Snijd vervolgens een paar ringen van de rode ui en leg deze apart voor de garnering. Snijd de rest van de ui fijn. Hak ook de rozemarijn fijn;
  4. Zet een klein pannetje op het vuur en verwarm de 100ml olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de rozemarijn zachtjes en laat het mengsel afkoelen;
  5. Klop de eieren los, met de gehakte basilicum en het afgekoelde olijfolie-mengsel;
  6. Voeg dan de bloem, bakpoeder, kurkuma, zout en peper toe aan het mengsel & meng dit tot een egale massa;
  7. Meng er daarna de Parmezaanse kaas doorheen;
  8. Als laatste mogen ook de afgekoelde bloemkoolroosjes door het mengsel geroerd worden;
  9. Bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier en vet de randen in met wat boter. Als je sesamzaadjes gebruikt, voeg deze dan nu toe aan de springvorm en zorg ervoor dat ze aan de randen blijven plakken;
  10. Giet de vulling in de vorm en strijk het glad;
  11. Garneer het dan met de achtergebleven uienringen en bak het in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar;
  12. Laat tenslotte de taart iets afkoelen, snijd het in punten en serveer met een frisse salade.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bloemkool
  • bloemkooltaart
  • Ottolenghi
  • taart
  • taart van bloemkool
Previous Article
40+vrouw
  • Beauty

40+ vrouw; zijn het goede genen of komt het uit een potje?

  • 14 oktober 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
weerstand
  • Gast blogger
  • MeTime
  • Mind & Body

De 5 tips om te werken aan je weerstand!

  • 20 oktober 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.