Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Stamppot van bloemkool en rucola

  • 24 maart 2019
  • Marleen
bloemkool rucola stamppot
Total
0
Shares
0
0
0

Recept stamppot van bloemkool en rucola

Voor een hoofdgerecht met vis dat net anders is dan anders, is deze bloemkool-rucola-stamppot met kabeljauw ideaal. Deze stamppot bevat geen aardappelen en is daarom ook geschikt voor mensen die koolhydraat-arm willen eten. Persoonlijk heb ik de aardappelen niet eens gemist in deze stamppot en door de rucola krijgt het een pittige bite.

Benodigdheden (voor 4 personen):

Ingrediënten Stamppot

  • 1 bloemkool;
  • 300 ml groentebouillon;
  • 200 gram roomkaas;
  • 75 gram rucola;
  • 3 eetlepels bieslook;
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt);
  • 3 eetlepels boter;
  • 4 takjes tijm;
  • 4 kabeljauwfilets.

Bereiding

  1. Kook de bloemkool in de bouillon in ongeveer 20 minuten gaar en verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  2. Strooi vervolgens een dunne laag kaas op, een met bakpapier beklede bakplaat, en bak deze in de oven in ongeveer 10 minuten krokant. Je zou ook met behulp van een kookring mooie cirkels van kaas kunnen maken. Zorg er dan wel voor dat de kaascirkels met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat liggen, want de kaas gaat iets uitlopen. Laat de kaaskrokantjes afkoelen op de bakplaat. Als je zoals Heleen een grote plak krokante kaas hebt gemaakt, breek je die in stukken om deze te gebruiken voor de garnering.
  3. Als de bloemkool gaar is, giet je de bouillon af en pureer de bloemkool met de roomkaas. Schep de rucola en bieslook er dan door. Verhit vervolgens de boter, met de tijm, in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauwfilets aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Voor het opdienen, verdeel de bloemkoolstamppot over de borden en leg de vis erop. Garneer daarna met de kaaskrokantjes.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bloemkool
  • eintopf
  • Hollands eten
  • kaaskrokantje
  • kabeljauw
  • koken
  • recept
  • rucola
  • stamppot
  • stew
  • vis
Previous Article
hooikoorts similasan
  • Mind & Body

Dit is voor mij DE oplossing bij hooikoorts!

  • 23 maart 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
tablethoezen shop
  • HebbeDingetjes

Tablethoezen, telefoons & andere gadgets; top of juist niet?

  • 28 maart 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Rena schreef:
    24 maart 2019 om 10:55

    Seems to be yummy! Thanks for sharing.
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.