Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Blauwe bessen crumble cake

  • 17 mei 2019
  • Marleen
blauwe bessen crumble cake
Total
1
Shares
0
0
1

Recept blauwe bessen crumble cake

Voor haar eigen verjaardag wilde Heleen een cake bakken maar dan eentje die net anders is dan een ‘gewone’ cake. Zo bezocht ze de site van Laura Kieft en kwam daar dit recept tegen voor een blauwe bessen crumble cake. Niet ingewikkeld om te maken en ook nog eens super lekker! Door de crumble krijgt de cake meer ‘bite’ en ziet het er gelijk anders uit. 

Voor een cakevorm van 20x20cm heb je nodig:

Cake:

  • 200g ongezouten roomboter;
  • 200g fijne kristalsuiker;
  • 4 eieren;
  • 2 tl  vanille-extract;
  • 200g zelfrijzend bakmeel;
  • 150g blauwe bessen;
  • Snuf zout.

Crumble:

  • 40g roomboter;
  • 50g lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 tl vanille-extract;
  • 50g bloem;
  • 50g havermout;
  • 40g noten, fijngehakt;
  • Snuf zout.

En zo maak je het:

  1. Begin met het maken van de cake. Klop hiervoor de boter met de suiker tot een romig geheel en voeg de eieren een voor een toe. Wanneer dit goed gemengd is, voeg je de vanille-extract, zout en zelfrijzend bakmeel toe en mix je het geheel tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. 
  2. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
  3. Meng dan 1 eetlepel bloem door de blauwe bessen. Zo voorkom je dat de bessen allemaal naar de bodem zakken.
  4. Laura Kieft koos ervoor om de blauwe bessen al door het cakebeslag te mengen maar Heleen heeft ervoor gekozen om de bessen over het cakebeslag in de vorm te strooien en deze lichtjes in het beslag te drukken. Om er zo zeker van te zijn dat de blauwe bessen niet alsnog naar de bodem zouden zakken.
  5. Ga vervolgens met de crumble aan de slag en doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en kneed met de hand tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  6. Verdeel dan de kruimels over het cakebeslag met de blauwe bessen.
  7. Bak de cake ongeveer 45 minuten in een oven op 180 °C en laat deze eerst 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je deze op een rooster verder laat afkoelen.
  8. Snij de cake vervolgens in 16 stukken en eet smakelijk!

Wil je trouwens meer leren over de baktechnieken van Laura Kieft, check dan eens haar boeken.

*Dit artikel bevat affiliate links*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • blauwe bessen
  • cake
  • crumble cake
  • Laura Kieft
  • recept
Previous Article
taart bloemen
  • Taartjes & Koekjes

Vrolijke lentetaart met bloemen

  • 11 mei 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
top6 kinderboeken
  • Kids

De top 6 leukste kinderboeken van dit moment!

  • 22 mei 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Hartige Sinterklaastaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een hartige Sinterklaastaart

  • 26 november 2023
  • Marleen Jellema
maanzaadkoekjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Maanzaadkoekjes met cranberry’s

  • 12 november 2023
  • Marleen Jellema
Gin-Tonic Marshmallows
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Gin-tonic marshmallows

  • 17 september 2023
  • Marleen
kersenbroodjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
2 comments
  1. bandar ceme schreef:
    30 mei 2019 om 20:58

    I am sure this article has touched all the internet viewers, its really really pleasant piece of writing
    on building up new blog. http://gameceme99.timeblog.net/12071697/cara-bermain-judi-ceme-online-terpercaya

    Beantwoorden
  2. Pingback: Aardbei; zoete koek van aardbei - Taartjes & Koekjes - Chicamoms

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.