Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Nu weet jij ook gelijk wat bietenlatkes zijn!

  • 27 juni 2021
  • Marleen
bietenlatkes
Total
10
Shares
0
0
10

Recept rode bietenlatkes met zalm

Voor een feestelijk diner kun je deze rode bietenlatkes als voorgerecht serveren. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar ben altijd in om iets nieuws te proberen! 

Latkes komen oorspronkelijk uit de Joodse keuken, maar worden ook veelal gegeten in de Duitse, Oostenrijkse, Poolse, Tsjechische, Oekraïense en Wit-Russische keuken. Meestal worden ze van geraspte aardappel gemaakt, maar Heleen heeft hier een variant op gemaakt met rode biet oftewel de bietenlatkes.

Nu vallen bieten onder de nitraatrijke groenten en in het verleden werd altijd gezegd dat je nitraatrijke groenten niet samen met vis mocht eten, omdat dit schadelijk voor de gezondheid zou zijn. Er zijn diverse onderzoeken gedaan, en in 2014 is er bepaald dat het risico hierop heel klein is, en men dus prima vis in combinatie met nitraatrijke groenten kan eten.

In het recept van de Allerhande wordt gebruik gemaakt van warmgerookte zalmfilets, maar je kunt ook prima plakken gerookte zalm gebruiken als je dat fijner en lekkerder vindt.

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 250 g rauwe rode biet;
  • 1 teen knoflook;
  • ½ tl venkelzaad;
  • 1 ei (middelgroot);
  • 3 el paneemeel;
  • 4 el milde olijfolie;
  • 4 el crème fraîche;
  • 75 g warmgerookte zalmfilet of gerookte zalm;
  • 2 takjes basilicum;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Schil en rasp allereerst de rauwe bieten met een fijne rasp. Pers de knoflook uit. Meng vervolgens de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout;
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en schep telkens 1 el van het bietenmengsel in de pan totdat je 4-6 hoopjes hebt (afhankelijk van de grootte van je pan). Druk ze een beetje aan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Keer ze om, druk weer een beetje aan en bak nog 1 min. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog meer latkes, totdat je in totaal 12 latkes hebt gemaakt;
  3. Roer de crème fraîche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraîche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje hebt. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee.

Best een kort en gemakkelijk recept om te maken en ook nog eens heel bijzonder. Wie ook hele bijzondere gerechten maakt is Yotam Ottolenghi. Met dit boek inspireert hij jou om het beste uit jouw kookkunsten te halen!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bieten
  • bietenlatkes
  • Joods recept
  • latkes
  • recepten
  • voorgerecht
  • zalm
Previous Article
Vogeleiland
  • Thrillers

Vogeleiland; het nieuwste boek van Marion Pauw

  • 23 juni 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
zomerse erwtensoep
  • Soep

Deze erwtensoep is geschikt voor de zomer!

  • 4 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.