Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
Total
1
Shares
0
0
1

Recept biefstuk met koffierub

In de allerhande vond Heleen het recept van biefstuk met koffierub.  Koffie als smaakmaker voor rundvlees is heerlijk, dit geeft een krachtige smaak. Wil je de koffiesmaak nog verder accentueren, dan kun je het vlees ook een aantal uur marineren in afgekoelde espresso voordat je het verder gaat bereiden.

Ben je op zoek naar meer bijzondere recepten voor de barbecue? Dan is dit boek een goede tip. In het boek vind je recepten voor een twintigtal marinades en pittige kruidenmengsels die het geheim zijn voor een verrukkelijk aroma. Spice up de barbecue!

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 biefstukken;
  • 2 el (espresso) gemalen koffie;
  • 1 el venkelzaad;
  • 2 el gemalen komijnzaad;
  • 1 el korianderzaad;
  • 1 el gerookte paprikapoeder;
  • 2 el bruine basterdsuiker;
  • 1 el grofgemalen peper;
  • 1 el grof zeezout;
  • 3 el olijfolie;
  • 350 g groene asperges.

En zo maak je het:

  1. Laat allereerst de biefstukken op kamertemperatuur komen;
  2. Meng voor de rub de koffie met het venkelzaad, komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder, suiker, peper en zout. Als je nog overhoudt van deze rub: deze kun je een maand bewaren in een goed afgesloten pot;
  3. Dep vervolgens de biefstukken droog en wrijf ze in met 2 el van de olijfolie;
  4. Bestrooi de biefstukkken met 3-4 el van de koffierub, en zorg ervoor dat alle kanten van het vlees bedekt zijn. Wrijf het goed in;
  5. Grill dan de biefstukken in 10 minuten op de barbecue, keer ze halverwege. Je kunt de biefstukken natuurlijk ook gewoon in de grillpan bakken;
  6. Snijd de harde onderkant van de asperges en meng de asperges met 1 el olie. Grill de asperges kort op de barbecue of in de grillpan tot ze beetgaar zijn;
  7. Leg vervolgens de biefstukken op een bord en laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie;
  8. Snijd tenslotte de biefstukken in plakjes en serveer met de gegrilde asperges. Ook lekker met noedels.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • biefstuk
  • biefstuk in koffierub
  • biefstuk met koffierub
  • hoofdgerecht
  • koffierub
Previous Article
gevulde tomaat als ontbijt
  • Ontbijt & Lunch

Gevulde tomaat als ontbijt!

  • 20 augustus 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
avocado-yoghurt ijsjes
  • Nagerechten

Avocado-yoghurt ijsjes

  • 3 september 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.