Recept biefstuk met koffierub
In de allerhande vond Heleen het recept van biefstuk met koffierub. Koffie als smaakmaker voor rundvlees is heerlijk, dit geeft een krachtige smaak. Wil je de koffiesmaak nog verder accentueren, dan kun je het vlees ook een aantal uur marineren in afgekoelde espresso voordat je het verder gaat bereiden.
Ben je op zoek naar meer bijzondere recepten voor de barbecue? Dan is dit boek een goede tip. In het boek vind je recepten voor een twintigtal marinades en pittige kruidenmengsels die het geheim zijn voor een verrukkelijk aroma. Spice up de barbecue!
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 biefstukken;
- 2 el (espresso) gemalen koffie;
- 1 el venkelzaad;
- 2 el gemalen komijnzaad;
- 1 el korianderzaad;
- 1 el gerookte paprikapoeder;
- 2 el bruine basterdsuiker;
- 1 el grofgemalen peper;
- 1 el grof zeezout;
- 3 el olijfolie;
- 350 g groene asperges.
En zo maak je het:
- Laat allereerst de biefstukken op kamertemperatuur komen;
- Meng voor de rub de koffie met het venkelzaad, komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder, suiker, peper en zout. Als je nog overhoudt van deze rub: deze kun je een maand bewaren in een goed afgesloten pot;
- Dep vervolgens de biefstukken droog en wrijf ze in met 2 el van de olijfolie;
- Bestrooi de biefstukkken met 3-4 el van de koffierub, en zorg ervoor dat alle kanten van het vlees bedekt zijn. Wrijf het goed in;
- Grill dan de biefstukken in 10 minuten op de barbecue, keer ze halverwege. Je kunt de biefstukken natuurlijk ook gewoon in de grillpan bakken;
- Snijd de harde onderkant van de asperges en meng de asperges met 1 el olie. Grill de asperges kort op de barbecue of in de grillpan tot ze beetgaar zijn;
- Leg vervolgens de biefstukken op een bord en laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie;
- Snijd tenslotte de biefstukken in plakjes en serveer met de gegrilde asperges. Ook lekker met noedels.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*